Κοινωνία

25 Σεπτεμβρίου 2019 19:55

Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο 16χρονος που έπεσε θύμα bullying

Διάβασέ μου το...

“Θόλωσε” το μυαλό του από τις φραστικές απειλές και τις χειρονομίες και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Σώθηκε από τους γονείς του.

Αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο 16χρονος που έπεσε θύμα bullying
-

"Θόλωσε" ο 16χρονος που έπεσε θύμα bullying από συμμαθητή του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει… 

«Το συγκεκριμένο παιδί κάποια στιγμή είπε για τη μητέρα μου ότι είναι ζώο . Με ενόχλησε εκείνη τη στιγμή δεν έκανα κάτι για να μη δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα μέσα στη τάξη. Ήταν θέμα αξιοπρέπειας και ένιωσα πάρα πολύ άσχημα. Το Σάββατο βλέπω ένα μήνυμα που είχε στείλει μια φωτογραφία ντροπιαστική και από κάτω έγραφε “ο Τέλης και η μάνα του”. Ήταν ότι χειρότερο. Ντράπηκα πάρα πολύ. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Ζητάω συγνώμη γιατί είχα θολώσει…», δήλωσε o 16χρονος στον ANT1.

Λίγο πριν πέσει στο κενό αποχαιρέτησε τη μητέρα του αλλά το γαύγισμα του σκύλου του ήταν αφορμή ώστε να καταλάβει ο πατέρας του ότι κάτι άσχημο συμβαίνει και να τον σώσει...

Ο χλευασμός για την μητέρα του «ήταν θέμα αξιοπρέπειας και ένιωσα πάρα πολύ άσχημα. Ντροπιάστηκα. Να μη νομίζουν τα παιδιά ότι φοβάμαι κάτι κι ότι δεν είμαι σε θέση να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Δεν ήμουν δειλός. Εμένα δεν μου αρέσει η βία, πιστεύω ότι ο διάλογος είναι το μεγαλύτερο όπλο για να λύσει κάποιος τα προβλήματα του», προσθέτει ο 16χρονος.

Ο νεαρός έστω και την ύστατη στιγμή κατάλαβε το λάθος του και σήμερα προσπαθεί να βοηθήσει όσα παιδιά βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

«Όποιο παιδί βρεθεί σε μια θέση όπως η δικιά μου, το καλύτερο που έχει να κάνει  να ενημερώσει τους γονείς του, τους δασκάλους του για να τον βοηθήσουν. Το καλύτερο ώστε να βοηθήσει τον εαυτό του. Το μετανιώνω απλά ήμουν πολύ φορτισμένος εκείνη τη στιγμή και ζητάω συγνώμη» τονίζει ο 16χρονος.

Πριν από λίγες ώρες, πάντως, οι συμμαθητές του διέγραψαν τον νεαρό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, όπως λέει η περιπέτειά του τον έκανε πιο δυνατό ώστε  η περιπέτεια του τον έκανε πιο δυνατό ώστε να συνεχίσει να συμβιώνει μαζί τους στο σχολικό περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ