Οικονομία

27 Σεπτεμβρίου 2019 10:40

Βαρβιτσιώτης για πόθεν έσχες: τα 125 ακίνητα μου, ουσιαστικά ειναι... 3!

Διάβασέ μου το...

Τι δηλώνει ο Αν. Υπ. Εξωτερικών για την περιουσία του. Τι δηλώνει για την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Βαρβιτσιώτης για πόθεν έσχες: τα 125 ακίνητα μου, ουσιαστικά ειναι... 3!

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, απάντησε στα σχόλια για το πόθεν έσχες και μίλησε για τη συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν αλλά και το Μακεδονικό.

Για το πόθεν έσχες όπου εμφανίζεται η συμμετοχή του σε 120 ακίνητα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «Αναρωτιούνται και έχουν δίκιο τα 125 ακίνητα δεν είναι 125 ακίνητα, είναι 125 εγγραφές, γιατί είναι ουσιαστικά 3 ακίνητα, το ένα είναι ένα ακίνητο γραφείων το οποίο είναι στο κέντρο της Αθήνας, το πατρικό του πατέρα μου για να σας πω την αλήθεια το οποίο έχει γίνει κτίριο γραφείων, στο οποίο κάθε δωμάτιο φαίνεται σαν μία εγγραφή, λοιπόν έχω σε αυτό το 3% σαν κυριότητα και το 11% ως υψηλή κυριότητα σε κάθε μικρό γραφειάκι, αυτά μας κάνουν όλα μαζί 110 περίπου δωμάτια, για να μην μπερδευόμαστε, μακάρι να ήταν αυτό που φανταζόταν ο κόσμος, ότι έχω 125 ακίνητα, 15 βίλες, θα ήταν πολύ ωραίο, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα»

Ερωτηθείς για τη σημασία που δίνει στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε πως ο χαρακτήρας της συνάντησης ήταν να τεθούν τα θέματα και από τις δύο πλευρές, να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σημείωσε ότι: «το θέμα είναι να υπάρχει μία καλή επικοινωνία, να καλλιεργηθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης τουλάχιστον μεταξύ των ηγετών, να μην κινδυνεύουμε να φτάσουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις οι οποίες τελικά θα μας προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα»

Τέλος, για το Μακεδονικό, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως η Συμφωνία των Πρεσπών έχει κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο και έχει γίνει νόμος του κράτους άρα δεν μπορεί να ακυρωθεί και δεν είναι και προς το συμφέρον μας να ακυρωθεί. Στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει τη συμφωνία να δουλέψει και να παράξει τα αποτελέσματα που πρέπει και όπως είπε: «κάνουμε συνεχή διαβήματα, πάνω από ένα την εβδομάδα, επισημαίνοντας όλα αυτά τα πράγματα, ξέρω ότι έχουμε κάνει και πρόσφατα διαβήματα σε εκθέσεις στις οποίες εμφανίστηκαν κρασιά ως μακεδονικά και ζητήσαμε να φύγει η ταμπέλα απλά μακεδονικά, μας είπαν δεν γινόταν και βάλανε δίπλα στο μακεδονικά wines of Macedonia βάλανε και ένα μικρό north αλλά αυτό γίνεται σχεδόν κάθε μέρα να σας πω την αλήθεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ