Κοινωνία

28 Σεπτεμβρίου 2019 08:39 Τελευταία ενημέρωση : 28 Σεπτεμβρίου 2019 15:11

Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πυκνοί καπνοί κάλυψαν τους χώρους του πλοίου. "Συναγερμός" σήμανε στις Αρχές για τους περισσότερους απο 600 επιβαίνοντες.

Ηγουμενίτσα: Φωτιά σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες (εικόνες)

Φωτιά ξέσπασε σε επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο στην Ηγουμενίτσα, αμέσως μετά την αναχώρηση του για το λιμάνι της Βενετίας, στην Ιταλία, γύρω στις 08:00 του Σαββάτου.

Πρόκειται για το "ΟΛΙΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ " της ANEK LINES, δίπλα στο οποίο έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού και πυροσβέστες. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 46 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και το πυροσβεστικό πλοιάριο «Αντιπύραρχος Ηλίας Γκάτσος».

Εξαιτίας της φωτιάς, το πλοίο με 538 επιβάτες, 75 άτομα πλήρωμα και 293 οχήματα, επέστρεψε άμεσα και αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό, ο οποίος μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 "Πρωινοί Τύποι", το πλήρωμα και οι τοπικές λιμενικές Αρχές ενημέρωσαν ότι γύρω στις 08:30 το πλοίο κατόρθωσε να δέσει ξανά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Μάλιστα, λίγο πριν τις 9:30 ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η αποβίβαση των επιβατών. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου. 

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο δύο επιβάτες του πλοίου "ΟΛΙΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ ", στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά. Πρόκειται, για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό, ο οποίος έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος μετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων.

Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη στιγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό, οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ, σε δύο φορτηγά.

ΦΩΤΙΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΛΟΙΟ

Ηγουμενίτσα - φωτιά - λιμάνι - πλοίο

Ηγουμενίτσα - φωτιά - λιμάνι - πλοίο

Ηγουμενίτσα - φωτιά - λιμάνι - πλοίο

Πηγή βίντεο: dikaiologitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ