Κοινωνία

28 Σεπτεμβρίου 2019 15:27

Οινούσσες: Οι Τούρκοι ακαδημαϊκοί που διασώθηκαν από το ναυάγιο

Διάβασέ μου το...

Στοιχεία των ανθρώπων που διασώθηκαν από το ναυάγιο στις Οινούσσες δημοσιεύουν τουρκικά ΜΜΕ.

Οινούσσες: Οι Τούρκοι ακαδημαϊκοί που διασώθηκαν από το ναυάγιο
-

Στοιχεία των ανθρώπων που διασώθηκαν από το ναυάγιο στις Οινούσσες δημοσιεύουν τουρκικά ΜΜΕ, μια ημέρα μετά την τραγωδία που έχασαν την ζωή τους επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά.  

Ανάμεσα στους 12 ανθρώπους, πέντε άνδρες, τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά, που διασώθηκαν είναι οι Μπεντιρχάν Ζενμπίλ, Φατμά Ισίκ, Ναζίρ Ισίκ, ο Γιουσούφ Ντενίζ και η Αριφέ Γιουσούφ.

Ο Γιουσούφ Ντενίζ και η Αριφέ Γιουσούφ είναι παντρεμένοι και επέβαιναν στο σκάφος μαζί με τον εξάχρονο γιο τους και την δίχρονη κόρη τους, που νοσηλεύονται.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Γιουσούφ Ντενίζ είναι καθηγητής της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Σελτσούκ στο Ικόνιο της Τουρκίας και καθαιρέθηκε από τη θέση του με το υπ’ αριθμόν διάταγμα ΚΗΚ 672, που αφορά στους υπόπτους για σχέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

Ναυάγιο - Οινούσσες

Η Αριφέ Γιουσούφ είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Μεβλανά, η οποία επίσης έχει κατηγορηθεί ως ύποπτη για σχέσεις με γκιουλενιστές.

Τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν πως και οι άλλοι τρεις διασωθέντες είναι αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.

Το χρονικό της τραγωδίας 

Πέντε μικρά παιδιά, ανάμεσα τους ένα βρέφος, καθώς και δύο γυναίκες, είναι ο τραγικός απολογισμός της ναυτικής τραγωδίας που έχει συγκλονίσει την χώρα.

Η τραγωδία συνέβη το πρωί της Παρασκευής, όταν ανατράπηκε η λέμβος τους, με την οποία είχαν ξεκινήσει από τουρκικά παράλια, μαζί με ακόμη 12 άτομα, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, με πρώτη στάση σε κάποιο ελληνικό νησί.

Ναυάγιο - Οινούσσες

Πρώτα, ανασύρθηκαν νεκρά από τη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, ένα τετράχρονο παιδί και ένα βρέφος. Μετά από έρευνες, δύτης ανακάλυψε χωρίς τις αισθήσεις τους δύο γυναίκες και άλλα τρία παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί στην αναποδογυρισμένη λέμβο.

Αμέσως μετά την ειδοποίηση των Αρχών, στήθηκε επιχείρηση έρευνας/διάσωσης με σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκάφος της Frontex. Διασώθηκαν συνολικά 12 άτομα: πέντε άντρες, τρεις γυναίκες, τρία παιδιά κάτω των 6 ετών και ένα 12χρονο. 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ