Τεχνολογία - Επιστήμη

28 Σεπτεμβρίου 2019 22:14

Επαναστατικό προσθετικό χέρι – “πολυεργαλείο” (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ένα διαφορετικό, σε πολλά επίπεδα χέρι, έφτιαξαν δύο νεαροί. Οι προσδοκίες από το επίτευγμα.

Επαναστατικό προσθετικό χέρι – “πολυεργαλείο” (βίντεο)
-

Ένα προσθετικό χέρι πολυεργαλείο έφτιαξαν δύο νεαροί επιχειρηματίες, μειώνοντας σημαντικά το κόστος των μέχρι τώρα κατασκευών.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το κόστος του θα είναι κάτω από 600 ευρώ, την ώρα που οι τιμές για τα παραδοσιακά προσθετικά χέρια ξεκινούν από 5.500 ευρώ και ξεπερνούν τις 11.000 ευρώ.

«Τα φτιάχνουμε περισσότερο σαν ρούχα ή παπούτσια, οπότε και είναι πολύ εύκολο να φορεθούν και να ταιριάξουν. Μπορούμε να τα στείλουμε μέσω ταχυδρομείου και είναι πολύ απλά και οικονομικά», δηλώνουν οι κατασκευαστές τους.

Το χέρι αποτελείται από ύφασμα και μπορεί να είναι σφιχτό ή πιο χαλαρό. Διαθέτει επίσης μαγνητικό κλιπ που βοηθά στο να πιάσει κανείς αρκετά πράγματα, όπως οδοντόβουρτσα, βούρτσα βαψίματος, μαλλιών και σχοινί. Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν στυλό, πιρούνι, μαχαίρι και μπαγκέτες από ντραμς.

Η εύκολη προσαρμογή του και το χαμηλό του κόστος το κάνει κατάλληλο και για παιδιά. Οι γονείς δε χρειάζεται να ξοδεύουν τεράστια ποσά για να αντικαθιστούν το προσθετικό χέρι όσο το παιδί μεγαλώνει.

Η κατασκευή του χεριού ξεκίνησε από τον 24χρονο σήμερα φοιτητή μηχανικής στο Imperial College του Λονδίνου, πριν από τρία χρόνια και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε με τη συμβολή 27χρονου φοιτητή ιατρικών εξαρτημάτων, στο ίδιο κολλέγιο.

Το δίδυμο «βλέπει» ότι τα οφέλη του χεριού θα επεκταθούν πέραν του ανεπτυγμένου κόσμου και κυρίως στις υποανάπτυκτες χώρες, όπου το ποσοστό των ακρωτηριασμένων είναι υψηλότερο.

Οι δοκιμές για το χέρι ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια και σχεδιάζεται του χρόνου να είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη του χρόνου.