Κοινωνία

28 Σεπτεμβρίου 2019 20:36

Επεισοδιακές συλλήψεις διακινητών (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Μεγάλη επιχείρηση για τις συλλήψεις των διακινητών. Πώς λειτουργούσαν. Πώς έπεσαν στα «δίχτυα» των Αρχών.

Επεισοδιακές συλλήψεις διακινητών (εικόνες)
-

Διήμερη επιχείρηση των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Ροδόπης είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη οκτώ διακινητών. Πρόκειται για έναν 54χρονο Έλληνα και επτά αλλοδαπούς, ηλικίας 46, 37, 33, 29, 23, 18, καθώς και μία 19χρονη αλλοδαπή γυναίκα, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών.

Διακίνηση - μετανάστες - διακινητές

Στην πρώτη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου συνελήφθη ένας 37χρονος, ο οποίος μετέφερε έναν μετανάστη.

Διακίνηση - μετανάστες - διακινητές

Στη δεύτερη επιχείρηση, στην ίδια περιοχή, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 23 και 19 ετών, οι οποίοι μετέφεραν οκτώ μετανάστες και στην τρίτη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στην Εγνατία, στο ύψος Κομοτηνής – Ξάνθης, συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 46 και 29 ετών, καθώς ο δεύτερος οδηγούσε αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός για ένα δεύτερο, το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος και μέσα σε αυτό επέβαιναν τέσσερις μετανάστες.

Διακίνηση - μετανάστες - διακινητές

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τα δυο οχήματα για να τα ελέγξουν, όμως οι οδηγοί ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Λίγο πριν τα διόδια Ιάσμου οι δύο δράστες ακινητοποίησαν τα οχήματα και οι αστυνομικοί συνέλαβαν άμεσα τον 29χρονο, ενώ ο 46χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Οι δύο δράστες δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης, ενώ ο 46χρονος κατηγορείται για αντίσταση κατά των Αρχών.

Διακίνηση - μετανάστες - διακινητές

Στην τέταρτη περίπτωση, χθες το πρωί, στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, ηλικίας 54, 33 και 18 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς 14 μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε θαμνώδη περιοχή της Ροδόπης τον 18χρονο να καθοδηγεί πεζός τους 14 μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια να τους επιβιβάζει στο χώρο αποσκευών λεωφορείου με οδηγό τον 54χρονο. Ακολούθως, ο 54χρονος οδηγώντας το παραπάνω λεωφορείο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τους νόμιμους μετανάστες, ενώ ο 33χρονος οδηγώντας αυτοκίνητο, λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Διακίνηση - μετανάστες - διακινητές

Κατασχέθηκαν πέντε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα λεωφορείο, διάφορα χρηματικά ποσά (365 ευρώ και 120 Λέβα Βουλγαρίας) και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ