Πολιτική

30 Σεπτεμβρίου 2019 21:19

Βουλή: “Πυρά” στη συζήτηση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Forthnet

Διάβασέ μου το...

Τι λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την «προβληματική», όπως αναφέρουν, πρόταση εξαγοράς. Τι απάντησε ο Στέλιος Πέτσας.

Βουλή: “Πυρά” στη συζήτηση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Forthnet
-

Δημιουργία φαινομένων συγκεντρωτισμού και μονοπωλιακών καταστάσεων στο χώρο του Τύπου από ενδεχόμενη εξαγορά της Forthnet από την Alter Ego συμφερόντων Μαρινάκη, κατήγγειλαν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση επερώτησης 43 βουλευτών του.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρομοίασαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Μπερλουσκόνι και ζήτησαν να επιληφθεί της υπόθεσης η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στηλίτευσαν ακόμη, το κούρεμα χρεών της Forthnet που αγγίζει τα 310 εκατ. από τις τράπεζες, κάτι που απέρριψε ο αρμόδιος υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Νίκος Παπαθανάσης, λέγοντας ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ο πρώτος επερωτών βουλευτής Νίκος Παππάς πρότεινε προς την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιθετική εξαγορά της Nova- Forthnet μέσω της ΕΡΤ καθώς -όπως υποστήριξε- διαθέτει ένα αποθεματικό της τάξης των 200 εκατ. ευρώ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ακόμη λόγο για προβλήματα στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Όπως είπαν ο κ. Μαρινάκης είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και με την εξαγορά, αν προχωρήσει, θα ελέγχει τα ταμεία των υπολοίπων ομάδων.

«Παγία θέση κυβέρνησης να μην εμπλέκεται συναλλαγές ιδιωτικού τομέα», απάντησε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Επεσήμανε δε, ότι ενδεχόμενη εξαγορά είναι υπό την αίρεση έγκρισης των ανεξάρτητων αρχών, διαβεβαιώνοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει αποσταλεί κανένα έγγραφο στις αρμόδιες αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ