Πολιτική

01 Οκτωβρίου 2019 12:49 Τελευταία ενημέρωση : 01 Οκτωβρίου 2019 16:54

Λοβέρδος - Κυρανάκης: άρση ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Διάβασέ μου το...

Ομόφωνη η απόφαση της Επιτροπής για τον πρώην Υπουργό Υγείας. Τι δήλωσε ο ίδιος. Γιατί προτείνουν την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ.

Λοβέρδος - Κυρανάκης: άρση ασυλίας εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας
-

Την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση της Novartis, εισηγείται με ομόφωνη απόφασή της στην Ολομέλεια της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Στη συνεδρίαση βουλευτές της ΝΔ και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ισχυρίστηκαν ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται εμπίπτει στα υπουργικά καθήκοντα εφόσον θα έπρεπε η υπόθεση του κ. Λοβέρδου να ελεγχθεί με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Υπενθύμισαν μεν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ για κανένα αδίκημα υπουργού δεν προχώρησε άρση βουλευτικής ασυλίας, σημείωσαν ωστόσο, πως θα γίνει σεβαστή η επιθυμία του να καταθέσει στην τακτική Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει να αρθεί η βουλευτική του ασυλίας. «Ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση πριν την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής Δεοντολογίας, ζητώντας μάλιστα, να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες. «Επειδή μάλιστα Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως», υποστήριξε.

Θετική είναι η εισήγηση της επιτροπής και για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη για ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «τα επιδόματα πρέπει να δίνονται μόνο στα Ελληνόπουλα», μετά από μήνυση του προέδρου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Κυρανάκης  χαρακτήρισε «αβάσιμη» τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από την ασυλία του.

«Επανέλαβα ένα μέτρο που αποτελεί δέσμευση της ΝΔ και έχει σαν στόχο να αντιμετωπιστεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού», είπε.