Πολιτική

01 Οκτωβρίου 2019 22:01

Στην Εντατική ο Πέτρος Τατσόπουλος

Διάβασέ μου το...

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα. Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο γιατρός Ιωάννης Λύρας που έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον συγγραφέα, καθώς βρισκόταν στο στούντιο την ώρα που λιποθύμησε.

Στην Εντατική ο Πέτρος Τατσόπουλος
-

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5ωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος, καθώς υπέστη οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής, την ώρα που βρισκόταν στον «αέρα» τηλεοπτικής εκπομπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Ιπποκράτειο ο συγγραφέας μετά το τέλος της επέμβασης διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και στην συνέχεια εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ κρίσιμο θεωρείται το πρώτο 24ωρο. 

Ο συγγραφέας υπέστη διαχωριστικό ανεύρυσμα, ενώ βρισκόταν στον «αέρα» της τηλεοπτικής εκπομπής «Εκτός Γραμμής», προκειμένου να μιλήσει για το προσφυγικό/μεταναστευτικό. Ξαφνικά και ενώ ήταν στον «αέρα», ζήτησε να αποχωρήσει, καθώς ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος, με τον παρουσιαστή να του προσφέρει νερό και να πηγαίνει σε διάλειμμα.

Στο στούντιο βρισκόταν ο πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Λύρας ο οποίος έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. “Tον παρέλαβα αμέσως, τον έβαλα στη σωστή θέση, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε από ιατρικής πλευράς, μια καλή διάγνωση, ανάταξη, σταθεροποίηση, καταλάβαμε ότι ήταν καρδιολογικό», περιέγραψε στον ΑΝΤ1 ο κ. Λύρας και πρόσθεσε «όταν συνήλθε του είπαμε ότι είναι καρδιολογικό, ότι θα πρέπει να κάνει επέμβαση καρδιολογική, θα κρατήσει 4 ώρες, ήρθε το ασθενοφόρο…»

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τη σύντροφο του πρώην βουλευτή, προκειμένου να την ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του. 

Η ανακοίνωση Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος  αφίχθη με  ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε  στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15.

Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».