Πολιτική

03 Οκτωβρίου 2019 17:53 Τελευταία ενημέρωση : 03 Οκτωβρίου 2019 22:47

Αποσωληνώθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν. Τι δήλωσε για το περιστατικό ο Δημήτρης Βίτσας. Το "ευχαριστώ" της οικογένειας του Πέτρου Τατσόπουλου.

Αποσωληνώθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος
-

Βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη ο Πέτρος Τατσόπουλος, περίπου 20 ώρες μετά την κρίσιμη καρδιοχειρουργική επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, για το οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής

Ο 59χρονος συγγραφέας και πρώην βουλευτής παραμένει στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του Ιπποκράτειου, αλλά είναι αιμοδυναμικά σταθερός και έχει βγει από τη μηχανική αναπνοή.

H ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης η Διοίκηση του Ιπποκρατειου Νοσοκομείου αναφέρει

«Σε συνέχεια προηγουμένων Δελτίων Τύπου, ως προς την  πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ανακοινώνονται τα εξής :

  • Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή Αιμοδυναμική κατάσταση.
  • Διανύει το δεύτερο 24ωρο εκτός μηχανικού αερισμού, υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου και όλα τα  λοιπά  συστήματα λειτουργούν καλώς.

Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

Ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει πως «οι αγαπημένοι του Πέτρου Τατσόπουλου, η γυναίκα, τα παιδιά, η οικογένεια και οι φίλοι του θέλουν να εκφράσουν την απέραντη ευγνωμοσύνη του στους σωτήρες του, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Εντελώς ιδίαιτερα στον κ. Δημήτρη Λυμπεριάδη, επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής ομάδας, τον συνεργάτη του καρδιοχειρουργό κ. Νίκο Κούμαλλο, τον καρδιολόγο κ. Γιώργο Λάτσιο, και όλους τους αφανείς ήρωες του χειρουργείου και της καρδιοχειρουργικής μονάδας εντατικής θεραπείας».

Δοξιάδης - Τατσόπουλος - Facebook 

Βίτσας: «Ήταν τυχερός ο Πέτρος, μας ενδιαφέρει να είναι σύντομα κοντά μας»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της βουλής Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, περιέγραψε τις στιγμές που έζησαν στον αέρα της εκπομπής του Τάκη Χατζή όπου ο Πέτρος Τατσόπουλος ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

«Ήταν τυχερός ο Πέτρος που το είπε ότι νιώθω ένα οξύ πόνο, τυχερός ότι ήταν ο κ. Λύρας και του πρόσφερε μία σειρά πρώτες βοήθειες, πιθανά να του έδωσε τον ικανό χρόνο ώστε να έρθει, που ήρθε γρήγορα το ΕΚΑΒ και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και οι γιατροί του Ιπποκράτειου γρήγορα να προβλέψουν τι γίνεται να διαγνώσουν τι γίνεται και να τον βάλουν αμέσως στο χειρουργείο. Αυτό που μας ενδιαφέρει όλους είναι να είναι σύντομα κοντά μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας.