Πολιτική

03 Οκτωβρίου 2019 21:59 Τελευταία ενημέρωση : 04 Οκτωβρίου 2019 14:18

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα να στείλει στρατιωτική δύναμη στον Περσικό Κόλπο

Διάβασέ μου το...

Το αίτημα μετέφερε ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας στον Έλληνα ομόλογό του, παραμονή της επίσκεψης Πομπέο στην Αθήνα.

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα να στείλει στρατιωτική δύναμη στον Περσικό Κόλπο
-

Του Θανάση Κ. Τσίτσα

Την συμμετοχή της Ελλάδας στην διεθνή δύναμη για την ασφάλεια στον Περσικό Κόλπο ζήτησαν οι ΗΠΑ, παραμονή της επίσκεψης του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ  Μάικ Πομπέο στην Αθήνα για την υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας των δύο χωρών και της έναρξης του δεύτερου γύρου του Στρατηγικού Διαλόγου.

Το αίτημα μετέφερε στην διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Μάρκ Έσπερ, στον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο κ. Έσπερ σε μήνυμά του στο twitter, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παναγιωτόπουλο, γιατί η Ελλάδα είναι ένα από τα λίγα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανούν πάνω από το 2% του ετήσιου προϋπολογισμού τους για την άμυνα, εν συνεχεία την προέτρεψε να συμμετάσχει στη διεθνή πρωτοβουλία για την προστασία κρίσιμων υποδομών στον Περσικό Κόλπο.

Μαρκ Έσπερ - tweet

Το αίτημα για παροχή συνδρομής σε πολυεθνική ναυτική δύναμη είχε διατυπωθεί  και τον περασμένο Αύγουστο και αφορούσε στη συνδρομή φρεγάτας ή εναέριου μέσου παρακολούθησης και παροχής πληροφοριών.