Πολιτική

04 Οκτωβρίου 2019 12:19 Τελευταία ενημέρωση : 04 Οκτωβρίου 2019 22:20

Πέτρος Τατσόπουλος: Βγήκε από την Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης

Διάβασέ μου το...

Η ανακοίνωση από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας του. Συγκλονιστική η περιγραφή του γιατρού που τον χειρούργησε.

Πέτρος Τατσόπουλος: Βγήκε από την Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης
-

Βγήκε από την Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης του Ιππποκράτειου Νοσοκομείου ο Πέτρος Τατσόπουλος, μετά την κρίσιμη επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε για την αποκατάσταση οξέος διαχωρισμού ανιούσης αορτής, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο στον αέρα εκπομπής το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν να δώσουν στον 59χρονο συγγραφέα εξιτήριο από τη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και η νοσηλεία του θα συνεχιστεί σε τρίκλινο θάλαμο, στην Α' Πανεπιστημιακή Καρδιοχειρουργική κλινική. 

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν των θεραπόντων ιατρών, "ο ασθενής εξήλθε από την Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, σήμερα και ώρα 12.15 και νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας, συνεχίζει να παρακολουθείται επισταμένως και βαίνει βελτιούμενος"

ο Πέτρος Τατσόπουλος βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση, ενώ νοσηλεύεται εκτός μηχανικής υποστήριξης, αλλά και με καλή λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού.

Στο μεταξύ συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του γιατρού που τον χειρούργησε. Μιλώντας για τις πρώτες στιγμές που ο πρώην βουλευτής έφτασε στο νοσοκομείο, ανέφερε: "είχε ρήξη αορτής. Είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει αίμα στο περικάρδιο και πίεζε την καρδιά". Όταν ο Πέτρος Τατσόπουλος έφτασε από το στούντιο στο νοσοκομείο "είχε σχεδόν μηδέν πίεση" συνέχισε ο γιατρός. "Τρέχοντας τον πήγα το χειρουργείο. Τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό, ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε ανοίγοντας", είπε.