Αθλητικά

06 Οκτωβρίου 2019 19:40

“Απέδρασε” από την Τρίπολη ο ΠΑΟΚ

Διάβασέ μου το...

Επαγγελματική νίκη του “δικέφαλου του Βορρά” κόντρα στον Αστέρα...

“Απέδρασε” από την Τρίπολη ο ΠΑΟΚ
-

Με τη νίκη έφυγε από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο ΠΑΟΚ ο οποίος επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης για την 6η αγωνιστική της Super League. Ο «δικέφαλος» επέστρεψε  στις νίκες μετά από δύο συνεχείς ισοπαλίες στο πρωτάθλημα με Άρη και ΑΕΚ και απέδρασε με το «διπλό» από μία δύσκολη έδρα, όπου πριν από ενάμιση χρόνο γνώρισε την τελευταία ήττα του στη διοργάνωση. Τα τέρματα των νικητών που έφθασαν τoυς 14 βαθμούς σημείωσαν οι Σφιντέρσκι (33΄), και Μαρτίνες (47΄ αυτογκόλ), ενώ για τους ηττημένους που περέμειναν στις τελευταίες θέσεις (3β.)σκόραρε ο Σουάρεθ (58΄). 

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των έξι φιλάθλων του ΠΑΟΚ που έχασαν τη ζωή τους στις 4 Οκτωβρίου 1999 στα Τέμπη. 

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ

Στα αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 33΄ με τον φορμαρισμένο Σφιντέρσκι στον οποίο έφθασε η μπάλα μετά από σέντρα στην περιοχή του Αστέρα και από κοντά με σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο.

Ο Πολωνός επιθετικός σκόραρε για τρίτο συνεχή αγώνα. Στο 41o λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε τράβηγμα του Μάτος στον Σουάρεθ. 

Στο Β΄ ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς ευτύχησαν να προηγηθούν με 2-0 μόλις στο 47΄ με αυτογκόλ του Μαρτίνεθ. Ο Ελ Καντουρί εκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων με προβολή στη προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στην εστία της ομάδας του. 

Ο Αστέρας δεν παραδόθηκε και στο 58΄ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με κεφαλιά του Σουάρεθ που νίκησε τον Ζίβκοβιτς μετά από κόρνερ του Καπίγια, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρφει να φθάσει στην ισοφάριση. 

Οι συνθέσεις: 

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Βλάχος, Μαρτίνες, Βαλιέντε, Ματρικάρντι (89΄ Μπόρχα Φερνάντεθ), Σουάρεθ, Καπίγια, Μουνάφο (76΄ Χαουρέγκι), Ριέρα (82΄ Σίτο), Μαρκ Φερνάντεθ, Μπαράλες. 

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίφκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός, Ελ Καντουρί (77΄ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (67΄ Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι (77΄Άκπομ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ