Τεχνολογία - Επιστήμη

07 Οκτωβρίου 2019 13:00

Σε τρεις επιστήμονες το φετινό Νόμπελ Ιατρικής

Διάβασέ μου το...

Η Σουηδική Ακαδημία τίμησε τρεις επιστήμονες για τις ανακαλύψεις τους επάνω στον τρόπο που τα κύτταρα προσαρμόζονται στην διαθεσιμότητα οξυγόνου...

Σε τρεις επιστήμονες το φετινό Νόμπελ Ιατρικής

Δύο Αμερικανοί και ένας Βρετανός επιστήμονες κέρδισαν το φετινό Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής.

Οι Αμερικανοί Γουίλιαμ Κέιλιν και Γκρεγκ Σεμέντσα και ο Βρετανός Πίτερ Ράτκλιφ τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής, επειδή ανακάλυψαν πώς τα κύτταρα αισθάνονται και προσαρμόζονται στην διαθεσιμότητα οξυγόνου, ανακοίνωσε σήμερα η επιτροπή απονομής των βραβείων.

"Οι φετινοί βραβευθέντες αποκάλυψαν τον μηχανισμό μιας από τις πιο ουσιαστικές προσαρμοστικές διαδικασίες της ζωής", ανέφερε η επιτροπή απονομής των Νόμπελ στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας σε ανακοίνωσή της για το βραβείο που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 9 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (913.000 δολαρίων).

Ο τομέας της ιατρικής είναι ο πρώτος στον οποιο απονέμεται κάθε χρόνο το βραβείο Νόμπελ. Τα βραβεία Νόμπελ για επιτεύγματα στην επιστήμη, την ειρήνη και τη λογοτεχνία απονέμονται από το 1901 και ιδρύθηκαν από τον εφευρέτη και επιχειρηματία Άλφρεντ Νόμπελ.

Την Τρίτη αναμένεται να απονεμηθεί το Νόμπελ Φυσικής, την Τετάρτη το Νόμπελ Χημείας και την Πέμπτη το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Νόμπελ ιατρικής - Γουίλιαμ Κέιλιν - Πίτερ Ράτκλιφ - Γκρεγκ Σεμέντζα