Κοινωνία

07 Οκτωβρίου 2019 20:46

Δίκη ΛΑΡΚΟ: η απόφαση για τους 11 κατηγορούμενους για εργατικό δυστύχημα

Διάβασέ μου το...

Το δυστύχημα είχε συμβεί το 2014 όταν έχασε τη ζωή τους ένας εργάτης και πατέρας 4 παιδιών. Οι καταθέσεις που έκριναν την ετυμηγορία.

Δίκη ΛΑΡΚΟ: η απόφαση για τους 11 κατηγορούμενους για εργατικό δυστύχημα

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας οι 11  κατηγορούμενοι της εταιρίας ΛΑΡΚΟ για το εργατικό δυστύχημα στις 17 Μαΐου 2014, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του 46χρονος από τη Μαλεσίνα, εργάτης και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Ο άτυχος εργάτης είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τη χοάνη του σιλό Νο7, του εργοστασίου στη Λάρυμνα, προκειμένου να βοηθήσει συνάδελφό του.

Όταν πάτησε σε στρώμα μεταλλεύματος που είχε γεφυρώσει το στόμιο τροφοδοσίας, αυτό υποχώρησε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του και να βρει φρικτό θάνατο.

Η κατηγορία που βάραινε τους εμπλεκόμενους ήταν, «Ανθρωποκτονία από αμέλεια από υπόχρεους σε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή».

Το Δικαστήριο, μετά από δύο συνεδριάσεις, αποφάσισε την απαλλαγή από την παραπάνω κατηγορία και των 11 κατηγορουμένων, ανάμεσά τους ο τότε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας και άλλοι εφτά εργαζόμενοι της εταιρίας, αλλά και τρεις υπεύθυνοι της εταιρίας που είχε την υπεργολαβία.

Όπως τονίστηκε από τις καταθέσεις των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, το θύμα αυτοβούλως βρέθηκε στο σιλό και όχι από αμέλεια των κατηγορουμένων. Ομοίως, οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στο σημείο με τη θέλησή του χωρίς να έχει πάρει εντολή από κανέναν.