Καιρός

08 Οκτωβρίου 2019 06:01

Καιρός: βροχές και καταιγίδες την μισή Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που θα είναι εντονότερες οι βροχοπτώσεις . Πότε θα αρχίσει η προοδευτική βελτίωση του καιρού. Από ποιες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα επικρατήσουν τις πρωινές ώρες της Τρίτης, κυρίως στην ανατολική νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός από αργά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, με ένταση 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί (σημ: κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα) με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν. παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 19 βαθμών Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ, το πρωί στο Θρακικό Πέλαγος τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν νοτιότερα, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ, στο Ιόνιο από αργά το απόγευμα πρόσκαιρα 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία η εξασθένηση των φαινομένων. Στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους-βορειοανατολικούς, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 23 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους, στις Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Στα νότια θα πνέουν νότιοι άνεμοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ