Κόσμος

08 Οκτωβρίου 2019 07:03 Τελευταία ενημέρωση : 08 Οκτωβρίου 2019 13:43

Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι για επιχείρηση στη Συρία (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Αμφιλεγόμενα βίντεο από την περιοχή αποτυπώνουν βομβαρδισμούς από την Τουρκία. Αντικρουόμενες πληροφορίες. Οι μεταμεσονύχτιες δηλώσεις Ερντογάν.

Ερντογάν:  Είμαστε έτοιμοι για επιχείρηση στη Συρία (εικόνες)
-

«Από λεπτό σε λεπτό» είναι έτοιμη να διεξάγει επιχείρηση κατά των Κούρδων της Συρίας, στα ανατολικά του Ευφράτη ποταμού η Τουρκία, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, αφού οι ΗΠΑ είπαν ότι δε θα σταθούν «εμπόδιο».

«Έχουμε πάρει την απόφαση. Είπαμε ότι ‘μια νύχτα θα πάμε ξαφνικά’. Συνεχίζουμε αποφασιστικά», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε δημοσιογράφους, λίγο προτού αναχωρήσει για τη Σερβία τα ξημερώματα της Τρίτης.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δε θα ανεχτούμε άλλο τις απειλές αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων», σημείωσε αναφερόμενος στους Κούρδους και συμπλήρωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν ήδη αποχωρήσει από τις θέσεις τους στην βόρεια Συρία. «Η αποχώρηση ξεκίνησε μετά τη συζήτηση της νύχτας», ανέφερε για το τηλεφώνημά του με τον Τραμπ.

Σε βίντεο που δημοσιεύουν τα διεθνή πρακτορεία φαίνονται οι εγκαταστάσεις όπου μέχρι πρότινος στεγάζονταν τα αμερικανικά στρατεύματα στη βόρεια Συρία κενές.

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή είναι συγκεχυμένες, με την κάθε πλευρά να διαψεύδει την άλλη.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε θέσεις του PKK στην πόλη Μαλικίγια (al Malikiya).  

Η τηλεόραση του Λιβάνου μετάδωσε ότι τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομή κατά στρατιωτικής βάσης, όπου φιλοξενούνται αραβο-κουρδικές μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, στην επαρχία Αλ Χασάκα.

Τα κουρδικά ΜΜΕ, από την πλευρά τους, διαψεύδουν τις αναφορές για αεροπορική επιδρομή των Τούρκων σε θέσεις του SDF.

Η τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε εικόνες νυχτερινών πλάνων στα οποία φέρεται να απεικονίζονται επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις θέσεις των Κούρδων της Συρίας (SDF) στην Ταλ Ταουίλ (Tal Tawil), στη Χασάκε (Hasakeh).  

Εικόνες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters δείχνουν τα τουρκικά στρατεύματα να βρίσκονται το πρωί της Τρίτης σε θέση μάχης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ