Οικονομία

08 Οκτωβρίου 2019 09:13

Μηταράκης στον ΑΝΤ1 για τα αναδρομικά: Ό,τι αναλογεί σε κάθε συνταξιούχο, θα καταβληθεί (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Πότε θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχος. Τι θα αλλάξει στον ασφαλιστικό νόμο.

Μηταράκης στον ΑΝΤ1 για τα αναδρομικά: Ό,τι αναλογεί σε κάθε συνταξιούχο, θα καταβληθεί (βίντεο)

«Δεν έχουν να ανησυχούν για απολύτως τίποτα οι συνταξιούχοι, ό,τι τους αναλογεί θα πληρωθεί από την κυβέρνηση», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νότης Μηταράκης στους συνταξιούχους, μέσω της συνέντευξής τους στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι «δεδομένο ότι θα συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Ερωτηθείς ωστόσο για το πώς και πότε θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών, βάσει των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, απάντησε πως «έχουμε δει μόνο τις περιλήψεις των πέντε αποφάσεων», για να εξηγήσει ότι, «πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες» των αποφάσεων για να απαντήσουμε.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι, «δημιουργούνται θέματα για τις επικουρικές συντάξεις και τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών», για τα οποία «πρέπει να νομοθετήσουμε άμεσα, για να συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις του ΣτΕ».

Όπως επίσης εξήγησε ο Ν.Μηταράκης, «η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ», ωστόσο «πρέπει νομοθετήσουμε το συντομότερο».

Διέψευσε το ενδεχόμενο μείωσης σε συντάξεις και εξηγώντας το από πού θα αντληθούν τα κονδύλια για την καταβολή των αναδρομικών, είπε δεν υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2020, αλλά θα πρέπει όμως να βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος. «Έχουμε τονίσει ότι θα δοθούν, χωρίς όμως να τεθεί σε κίνδυνο το ασφαλιστικό σύστημα», τόνισε.

Κληθείς να απαντήσει στο αν θα δοθεί «δώρο Χριστουγέννων ή Πάσχα στους συνταξιούχους», είπε ότι «δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από την απόφαση του ΣτΕ».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ