Υγεία - Περιβάλλον

08 Οκτωβρίου 2019 13:43

Κικίλιας για τον αντικαπνιστικό νόμο: Τριψήφιος αριθμός για καταγγελίες πολιτών

Διάβασέ μου το...

Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και η παρουσίασή του. Πώς θα λειτουργεί η γραμμή.

Κικίλιας για τον αντικαπνιστικό νόμο: Τριψήφιος αριθμός για καταγγελίες πολιτών
-

Με τη συμβολή της Αστυνομίας και του Λιμενικού θα εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι, χωρίς τη συνδρομή τους  «δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων».

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι, «θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη», ενώ το Λιμενικό θα συμβάλει στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι, με το συντονισμό του υπουργείου θα εποπτεύεται η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, όπως παιδικές χαρές ή ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο όταν μέσα σε αυτό βρίσκεται παιδί.

Σύμφωνα με εκτίμηση του Β.Κικίλια, οι «ώριμοι» καπνιστές θέλουν και θα εφαρμόσουν το νόμο, ενώ για όσους αποφασίσουν να τον παραβιάσουν,  «θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».

Το τριψήφιο νούμερο για τις καταγγελίες θα γίνει σύντομα γνωστό, ενώ την αντικαπνιστική καμπάνια θα παρουσιάσει ο ίδιος Πρωθυπουργός στα τέλη του μήνα.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ