Πολιτική

08 Οκτωβρίου 2019 16:57

Τατσόπουλος: ευχαριστώ αυτούς που μου έσωσαν όχι μόνο τη ζωή, αλλά και τη συνείδηση

Διάβασέ μου το...

Τι έγραψε σε ανάρτηση του στα social media λίγη ώρα μετά το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο.

Τατσόπουλος: ευχαριστώ αυτούς που μου έσωσαν όχι μόνο τη ζωή, αλλά και τη συνείδηση
-

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε σήμερα το μεσημέρι ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος υπέστη οξύ διαχωρισμό ανιούσης αορτής την περασμένη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Ιπποκράτειο, «ο ασθενής εξήλθε σήμερα, ώρα 14.00, από το Νοσοκομείο σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση. Εδόθησαν αγωγή και οδηγίες».

Νωρίτερα ο συνεργάτης του Απόστολος Δοξιάδης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ενημέρωνε ότι ο ίδιος θα επανέλθει από την Πέμπτη στην έδρα του.

Λίγες ώρες μετά το εξιτήριο που πήρε από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε καρδιοχειρουργική επέμβαση, ο Πέτρος Τατσόπουλος με ανάρτηση στο Facebook θέλησε να ευχαριστήσει τους γιατρούς που όχι μόνο του έσωσαν την ζωή αλλά και την συνείδηση:

Τη στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς αναλώνουν τον υπερπολύτιμο και -καθώς αποδεικνύεται- τον ανεπίστρεπτο χρόνο μας σε μικρότητες που θα ξεχαστούν πριν καν πέσει η νύχτα, η σκέψη μας τρέχει στους λίγους, αλλά και στους τόσο «κρίσιμα πολλούς» για την επιβίωση ενός έθνους, που κάνουν το καλό και το ρίχνουν στο γιαλό, δίχως καμία εξυπηρέτηση να μην προσδοκούν ως ελάχιστη ανταπόδοση. Το να αναγνωρίσω ότι μου έσωσαν τη ζωή είναι το λιγότερο. Έχω όμως την εντύπωση ότι έσωσαν και τη συνείδησή μου. Εκείνοι, για μια ακόμη φορά, καθάρισαν για λογαριασμό όλων μας».

Πέτρος Τατσόπουλος - δημόσιο ευχαριστώ - ανάρτηση facebook

Ο συγγραφέας υπέστη διαχωριστικό ανεύρυσμα ενώ βρισκόταν στον «αέρα» της τηλεοπτικής εκπομπής «Εκτός Γραμμής», προκειμένου να μιλήσει για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Ξαφνικά ζήτησε να αποχωρήσει, καθώς ένιωσε έναν έντονο πόνο στο στήθος, με τον παρουσιαστή να του προσφέρει νερό και να πηγαίνει σε διάλειμμα.

Στο στούντιο βρισκόταν ο πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Λύρας ο οποίος έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες.

«Τον παρέλαβα αμέσως, τον έβαλα στη σωστή θέση, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε από ιατρικής πλευράς, μια καλή διάγνωση, ανάταξη, σταθεροποίηση, καταλάβαμε ότι ήταν καρδιολογικό», περιέγραψε στον ΑΝΤ1 ο κ. Λύρας και πρόσθεσε «όταν συνήλθε του είπαμε ότι είναι καρδιολογικό, ότι θα πρέπει να κάνει επέμβαση καρδιολογική, θα κρατήσει 4 ώρες, ήρθε το ασθενοφόρο…».