Κόσμος

09 Οκτωβρίου 2019 14:23 Τελευταία ενημέρωση : 09 Οκτωβρίου 2019 21:54

Γερμανία: αιματηρή επίθεση σε εκκλησία

Διάβασέ μου το...

Πυροβολισμοί και ρίψη χειροβομβίδας στην Χάλε. Τουλάχιστον ένας ο δράστης. Ανθρωποκυνηγητό απο την Αστυνομία. Αρκετοί οι τραυματίες. Πυροβολισμοί και σε άλλη πόλη.

Γερμανία: αιματηρή επίθεση σε εκκλησία
-

Φονική επίθεση με πυροβολισμούς εκτυλίχθηκε σε συναγωγή, στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρώτα μια γυναίκα έπεσε νεκρή απο τα πυρά ενός άνδρα, κι αμέσως μετά ακόμη ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του, απο την επίθεση έξω απο την συναγωγή, όπου ένας άνδρας άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με πυροβόλο όπλο.

Αρχικώς οι πληροφορίες έκαν λόγο για έναν δράστη, ο οποίος φέρεται να έχει ρίξει και χειροβομβίδα κατά συγκεντρωμένων στο εβραϊκό νεκροταφείο, ωστόσο νεότερες μαρτυρίες οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο.

Οι δράστες φέρονται να αποβιβάστηκαν απο αυτοκίνητο και να άνοιξαν πυρ με πυροβόλο όπλο κατά των ανυποψίαστων πολιτών.

Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ ο παρακείμενος σιδηριοδρομικός σταθμός τέθηκε εκτός λειτουργίας για λόγους ασφαλείας. Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη των "πρωταγωνιστών" της επίθεσης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο και για αρκετούς τραυματίες.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά ευρήματα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χάλε», ανέφερε η τοπική αστυνομία στο Twitter. «Σημειώθηκαν αρκετοί πυροβολισμοί. Οι φερόμενοι ως δράστες διέφυγαν με ένα όχημα. Διενεργούμε επείγουσες έρευνες και ζητούμε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους».

Η επίθεση σημειώθηκε ανήμερα του Γιομ Κιπούρ, της πιο ιερής ημέρας του χρόνου στον ιουδαϊσμό.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Focus, λίγη ώρα μετά απο το περιστατικό στην Χάλε, σημειώθηκαν πυροβολισμοί και σε άλλη γερμανική πόλη, στην Λανσμπεργκ.

Χάλλε - πυροβολισμοί - συναγωγή - δράστης

Χάλλε - πυροβολισμοί - συναγωγή - δράστης


Χάλε - Γερμανία - πυροβολισμοί

Χάλε - Γερμανία - πυροβολισμοί

Χάλε - Γερμανία - πυροβολισμοί