Κοινωνία

10 Οκτωβρίου 2019 13:06 Τελευταία ενημέρωση : 10 Οκτωβρίου 2019 21:32

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Παραδειγματική τιμωρία για τους δράστες προτείνει ο εισαγγελέας

Διάβασέ μου το...

Η εισαγγελική πρόταση για τους κατηγορούμενους της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου.

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Παραδειγματική τιμωρία για τους δράστες προτείνει ο εισαγγελέας
-

Την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ζήτησε ο εισαγγελέας της Έδρας, Σπύρος Παππάς.

«Προτείνω την ενοχή τους», είπε ο εισαγγελέας, τονίζοντας ότι πρέπει να «δοθεί το μήνυμα σε όλους, ότι η Πολιτεία μέσω της Δικαιοσύνης, είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα, να θεωρεί  ότι μπορεί να μετατραπούμε σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο γνωστός ποινικολόγος είχε βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και δολοφονήθηκε και δολοφονήθηκε επειδή αρνήθηκε να ενδώσει στις απαιτήσεις για καταβολή χρημάτων από τον πελάτη του Αριστείδη Φλώρο.

Όπως είπε ο εισαγγελέας, ο κατηγορούμενος Λεκοτσάι ζητούσε χρήματα μέσα από τις φυλακές από τον Αριστείδη Φλώρο, ώστε να αλλάξουν τις καταθέσεις τους οι Αλβανοί κακοποιοί στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, για την οποία οποία είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο Αριστείδης Φλώρος.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του υποστήριξε ότι οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πήγαν στο γραφείο του όχι για να τον φοβίσουν αλλά για να τον σκοτώσουν.

«Αποδεικνύεται λοιπόν, τόνισε ο εισαγγελέας, ότι το μήνυμα προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητώντας την ενοχή των Αλβανών κακοποιών που δικάζονται για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου.

«Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος», κατέληξε ο εισαγγελέας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ