Πολιτική

10 Οκτωβρίου 2019 19:26

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Τα μέλη της Επιτροπής

Διάβασέ μου το...

Πότε θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Προανακριτική Επιτροπή και ποιοι βουλευτές θα συμμετάσχουν.

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Τα μέλη της Επιτροπής
-

Στην τελική ευθεία έχει μπει η συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σε ότι αφορά τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, για το ρόλο του στην υπόθεση Novartis.

Ο Κώστας Τασούλας θα πρέπει τη Δευτέρα να προχωρήσει στη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής προκειμένου εκείνη να προσέλθει σε πρώτη συνεδρίαση με θέμα την εκλογή Προεδρείου, μια ημέρα μετά, δηλαδή την Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

Τα ονόματα των βουλευτών της που θα «εξετάσουν» τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους μάρτυρες που θα κληθούν στην Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, έδωσε η ΝΔ.

Πρόκειται για τους Παναγή Καππάτο, Κώστα Καραγκούνη, Σταύρο Κελέτση, Κώστα Κυρανάκη, Στάθη Κωνσταντινίδη, Γιώργο Κώτσηρα, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτρη Μαρκόπουλο, Γιάννη Μπούγα, Ανδρέα Νικολόπουλο, Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα, Θανάση Πλεύρη, Ζωή Ράπτη και Βασίλη Υψηλάντη.

Τους επτά βουλευτές που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όρισε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για τους βουλευτές Δώρα Αυγέρη, Ιωάννη Γκιόλα, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Σπύρο Λάππα, Παύλο Πολάκη, Γιάννη Ραγκούση και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Εκκρεμεί η δημοσιοποίηση των βουλευτών που θα εκπροσωπούν το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση. Το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ