Καιρός

11 Οκτωβρίου 2019 06:02

Καιρός: βροχές και παροδικές καταιγίδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα. Πως θα «κυλήσει» το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Παρασκευή, στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, στα κεντρικά και στα βόρεια, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα νοτιοανατολικά, 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ.

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που σταδιακά από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, την νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες μπόρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 15 και 23 βαθμών Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες μπόρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά από το μεσημέρι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά νεφώσεις,  με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες, όμως βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Για την Ήπειρο  και την δυτική Στερεά προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Στερεά και πιθανώς στην Ήπειρο, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3-5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά με μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ, οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που σταδιακά από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, την νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 27 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση προβλέπεται από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στα νότια, μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 έως 5 μποφόρ. Σταδιακά, από το μεσημέρι στα βόρεια, θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Στην κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην βόρεια Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος να είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, ενώ στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4-6 μποφόρ, στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και στα βόρεια.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος προβλέπεται να είναι ο καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ