Αθλητικά

11 Οκτωβρίου 2019 11:41

Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Τζόκοβιτς με ανατροπή

Διάβασέ μου το...

Μεγάλη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Τζόκοβιτς στη Σαγκάη.

Ο Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Τζόκοβιτς με ανατροπή
-


Ακόμη μία σπουδαία διάκριση, πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής, νίκησε με 3-6, 7-5, 6-3 τον Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά τένις, που φιλοξενείται στην Σαγκάη.

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε πολύ δυνατά στο κορτ και αφού προηγήθηκε με 3-0, κατάφερε με κύριο όπλο την παραδειγματική ψυχραιμία, να ξεπεράσει την όποια αντίδραση του Ελληνα πρωταθλητή και να κλείσει το σετ με 6-3.

Γνωρίζοντας ότι δεν έχει τίποτε να χάσει, ο 20χρονος Τσιτσιπάς, άρχισε αποφασιστικά το δεύτερο σετ και προηγήθηκε 2-1, 3-2, 4-3, 5-4 και 6-5. Και μετά από ένα συναρπαστικό 12ο γκέιμ, ο Ελληνας (Νο 7 στον κόσμο) άσος «έσπασε» το σερβίς του Σέρβου και πήρε το σετ με 7-5.

Ο Τσιτσιπάς είχε επανακτήσει την αυτοσυγκέντρωση του και με «καθαρό» μυαλό, έφερε σε δυσχερή θέση τον κορυφαίο τενίστα του πλανήτη, προηγούμενος με 3-1 γκέιμ. Κάπου εκεί, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ψυχολογική και η σωματική κόπωση του 37χρονου Τζόκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1. Ηταν το σημείο που εκμεταλλεύθηκε, ο «Tsitsifast», προκειμένου να διαχειρισθεί με... χειρουργική ψυχραιμία και ακρίβεια το υπόλοιπο του αγώνα και να φθάσει -εκμεταλλευόμενος το σερβίς του- στον θρίαμβο με 6-3.

Τσιτσιπάς: είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που πέτυχα μία μεγάλη νίκη όπως αυτή». Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά τον θρίαμβό επί του Νόβακ Τζόκοβιτς. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελληνας πρωταθλητής στην καθιερωμένη... υπογραφή στην κάμερα της αναμέτρησης, έγραψε με μαρκαδόρο «Καλοβελωνιές». Υπενθυμίζεται, ότι ο Γιώργος Καλοβελώνης έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (1988), ενώ ο υιός του, Μάρκος, συμμετείχε μαζί με τον Τσιτσιπά στο Davis Cup, που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις του Τατοϊου.

«Έπαιξα πολύ καλά, αντιμετώπισα όπως έπρεπε τις μονομαχίες που είχαμε στο δεύτερο και στο τρίτο σετ. Αυτό μου έδωσε μεγάλη εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσα να τον αντιμετωπίσω με τον τρόπο που έπαιζα», πρόσθεσε ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος 2,5 ώρες πριν, είχε εξασφαλίσει θέση στους τελικούς της ATP στο Λονδίνο. «Καθώς προχωρούσε περισσότερο ο αγώνας, ένιωθα ολοένα και καλύτερα. Το σερβίς μου πήγε πολύ καλά σήμερα και αυτό ήταν μια πρόσθετη ώθηση για εμένα εκεί έξω. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που πέτυχα μια μεγάλη νίκη όπως αυτή».

Τζόκοβιτς: άξιζε να νικήσει

«Έπαιξε ένα τένις υψηλής ποιότητας, άξιζε να νικήσει», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο 32χρονος Σέρβος για τον Τσιτσιπά.

Συγχαρητήρια από τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, μέσω twitter στον Στεφανο Τσιτσιπά: «Μπράβο Στέφανε! Νίκησε ο Τσιτσιπάς τον Τζόκοβιτς, πήρε ρεβάνς για την προ μηνών ήττα στη Μαδρίτη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Shanghai Masters. Σταθερά στο κορυφαίο επίπεδο, προωθώντας την Ελλάδα παγκοσμίως, βοηθώντας το τένις να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο στη χώρα μας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ