Κοινωνία

11 Οκτωβρίου 2019 16:27

Νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ο Ιερώνυμος

Text to Speech

Ο μέχρι τώρα Α’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, είναι ο διάδοχος του Αμβρόσιου, στη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ο Ιερώνυμος

Στην σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, αμέσως μετά την ψηφοφορία για την εκλογή του Μητροπολίτη Φθιώτιδας και πριν από εκείνη για την επιλογή του Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, έγινε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Επί συνόλου 79 ψηφισάντων, η πρόταση δι΄ εκλο­γής έλαβε 62 ψήφους και η πρόταση διά καταστάσεως 13 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 4 λευκές ψήφοι. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι’ εκλο­γής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου επί συνόλου 79 ψηφισάντων έλαβαν:

  1. Αρ­χι­μαν­δρ?­της κ. Ιερώνυμος Κάρμας, ψήφους 76 (ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου)
  2. Αρ­χι­μαν­δρ?­της κ. Καλλίνικος Πουλής, ψήφους 14
  3. Αρ­χι­μαν­δρ?­της κ. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ψήφους 7

           Επίσης ευρέθησαν και 2 λευκές ψήφοι.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Κάρμας, με 74 ψήφους επί συνόλου 79 ψηφισάντων, ενώ ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Πουλής έλαβε 3 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 2 λευκές ψήφοι.

Βιογραφικό σημείωμα του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμου

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος (κατά κόσμον Νικόλαος) Κάρμας γεννήθηκε στις 19 Μαίου 1966 στο Αίγιο. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και γνωρίζει την αγγλική και την σερβική γλώσσα.

Εκάρη μοναχός την 12η Αυγούστου 1989 στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου και χειροτονήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου πρώην Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, Διάκονος την 22α Ιουλίου 2002 και Πρεσβύτερος την 19η Φεβρουαρίου 2005.

Το 2003 ενθρονίσθηκε Ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Διετέλεσε Γραμ¬μα¬τεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, από  το 2001 έως το 2010, Β’  Γραμ¬μα¬τεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ελλάδος από το 2016 έως τις 13-3-2019 και Α’  Γραμ¬μα¬τεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Ελλάδος από τις 13-3-2019 έως και σήμερα.

Επίσης από το 2003 έως το 2007 διετέλεσε Εθελοντής Παραγωγός στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.