Υγεία - Περιβάλλον

11 Οκτωβρίου 2019 16:51 Τελευταία ενημέρωση : 11 Οκτωβρίου 2019 21:19

Καταγγελία σοκ: 10χρονο παιδί επιχείρησε να πνίξει τη θεία του σε νοσοκομείο

Text to Speech

Τι λέει η διοίκηση του Νοσοκομείου για το περιστατικό. Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που βρίσκονται σε νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή.

Καταγγελία σοκ: 10χρονο παιδί επιχείρησε να πνίξει τη θεία του σε νοσοκομείο

Ένα θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ένα δεκάχρονο παιδί το οποίο και στο παρελθόν έχει επιδείξει ιδιαίτερη συμπεριφορά, κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν «διεγερτικό» και «Βωμοχολούσε, έβριζε, έφτυνε και φώναζε».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, το παιδάκι επιτέθηκε σε μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού και χτύπησε ανελέητα τη θεία του που το επισκέφθηκε τις απογευματινές ώρες και πίεζε με τα χέρια του τον λαιμό της.

Πάντως σε επικοινωνία του ΑΝΤ1 με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το γεγονός δεν είχε τόσο μεγάλη έκταση και πρόκειται για ένα παιδί που είναι αυτιστικό εξ ου και η συμπεριφορά του πολλές φορές αποκλίνει χωρίς να ευθύνεται το ίδιο.

Δείτε την καταγγελία

Παίδων Αγίας Σοφίας - εγκαταλελειμμένα παιδιά

ΠΟΕΔΗΝ: τραγική η κατάσταση με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά

Στο θέμα της φιλοξενίας με εισαγγελική εντολή εγκαταλελειμμένων παιδιών στα παιδιατρικά Νοσοκομεία, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα υγείας, αναφέρεται για άλλη μια φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή επεισόδια από εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

«Δημιουργείται μείζον ζήτημα στη λειτουργία των παιδιατρικών Νοσοκομείων. Η κατάσταση πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτη από επεισόδια που δημιουργούν τα παιδιά χωρίς φυσικά να φταίνε», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνει ότι παρατηρείται «αύξηση των εγκαταλελειμμένων παιδιών στα Νοσοκομεία» τα οποία είναι «εντελώς ακατάλληλα και θα έπρεπε να βρεθούν ειδικοί χώροι φιλοξενίας των παιδιών από το υπουργείο Εργασίας».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, σήμερα βρίσκονται 60 παιδιά εγκαταλελειμμένα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή και εάν, όπως αναφέρει δεν δοθεί λύση θα οργανώσει κινητοποιήσεις.

«Την ώρα που γεμίζουν τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εγκαταλελειμμένα παιδιά και δεν υπάρχουν χώροι φιλοξενίας κλείνουν μία Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας, που φιλοξενεί 52 ηλικιωμένους. Οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι μεταφέρονται στην Προνοιακή Μονάδα Παίδων της Βούλας. Γιατί δεν αξιοποιείται η Μονάδα της Βούλας για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά των Παιδιατρικών Νοσοκομείων με την πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού;», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων της Προνοιακής Μονάδας της Γλυφάδας που την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, και ώρα 7 πμ «θα δημιουργήσουν ανθρώπινη αλυσίδα στην είσοδο να εμποδίσουν τη διάλυση της».