Αθλητικά

12 Οκτωβρίου 2019 20:09 Τελευταία ενημέρωση : 12 Οκτωβρίου 2019 23:08

Εκτός βάθρου ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Διάβασέ μου το...

Ο Ολυμπιονίκης μας δεν κατάφερε να βρίσκεται στις θέσεις που χαρίζουν ένα απο τα μετάλλια.

Εκτός βάθρου ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
-

Δεν κατόρθωσε να ανέβει στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο "άρχοντας των κρίκων", μετά τιις εξαιρετικές επιδόσεις των Τσολάκ και Λοντάντιο, έφθασε να διεκδικεί την τρίτη θέση, ωστόσο δεν την κατέκτησε και τερμάτισε τέταρτος, μετά την προσπάθεια του Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ.

Μετά από 11 μήνες απουσίας λόγω χειρουργικής επέμβασης, ο Λευτέρης Πετρούνιας συγκέντρωσε 14.733 βαθμούς στον τελικό των κρίκων του παγκοσμίου πρωταθλήματος που φιλοξενείται στην Στουτγκάρδη. Πρώτος ήταν ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ με 14,933β. δεύτερος ο Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14,900β. και τρίτος ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ με 14,800β.

Εκτός της στεναχώριας για την απώλεια του μεταλλίου, η κατάταξη του Λευτέρη Πετρούνια φέρνει ακόμη έναν "πονοκέφαλο" στον κορυφαίο αθλητή μας, καθώς δεν εξασφάλισε την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Πλέον, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης θα πρέπει να αναζητήσει τη συμμετοχή του στους Αγώνες του Τόκιο, το 2020, μέσω της σειράς των Παγκοσμίων Κυπέλλων της FIG.

Ήταν η πρώτη ήττα για τον «άρχοντα των κρίκων» ύστερα από περίπου 3,5 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2016, όταν ήταν δεύτερος στο προ-Ολυμπιακό test event του Ρίο ντε Τζανέιρο, για να ακολουθήσει έκτοτε ένα σερί εννιά συνεχών πρώτων θέσεων σε διεθνείς αγώνες.


Ο Πετρούνιας θα έχει μία τελευταία ευκαιρία για να διεκδικήσει πρόκριση στο «Τόκιο 2020» μέσω της προ-Ολυμπιακής παγκόσμιας κατάταξης των κρίκων, η οποία θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα διεξαχθούν οκτώ αγώνες (οι τέσσερις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί) και θα ληφθούν υπόψη τα τρία καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλητή, με τον κορυφαίο σε κάθε όργανο να κατακτά το ένα και μοναδικό εισιτήριο για το Τόκιο.

Ως εκ τούτου το έργο του αναμένεται αρκετά δύσκολο, καθώς είχε απουσιάσει από τις τέσσερις περυσινές διοργανώσεις. Στις τέσσερις εναπομείνασες (Νοέμβριος 2019: Κότμπους, Φεβρουάριος 2020: Μελβούρνη, Μάρτιος 2020: Μπακού και Ντόχα) θα πρέπει να διεκδικήσει τουλάχιστον τρία χρυσά μετάλλια για να υπερκεράσει με βεβαιότητα τον Κινέζο Γιανγκ Λιού, ο οποίος ήδη προηγείται με δύο χρυσά μετάλλια και 60 πόντους στην ειδική κατάταξη των κρίκων.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

  • Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.933
  • Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14.900
  • Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14.800
  • Λευτέρης Πετρούνιας 14.733
  • Ατρούτ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.725
  • Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 14.666
  • Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία) 14.200Νικ Κλέσινγκ (Γερμανία) 14.16

Αυγενάκης για Πετρούνια: Ήδη έκανε τη φοβερή υπέρβαση, νικώντας τον χρόνο...

Το μετάλλιο δεν ήρθε για τον Λευτέρη Πετρούνια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγκάρδης, ωστόσο όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο «τιτίβισμά» του, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο, ήδη έκανε τη φοβερή υπέρβαση.

«O Έλληνας Αυτοκράτορας των κρίκων μπορεί να μην συνέχισε το χρυσό σερί του, αλλά ήδη έκανε τη φοβερή υπέρβαση, νικώντας τον χρόνο έπειτα από το σοβαρό χειρουργείο. Η 4η θέση του Πετρούνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Στουτγκάρδη είναι έτσι κι αλλιώς επιτυχία. Μπράβο, Λευτέρη», αναφέρει το ποστάρισμα του υφυπουργού Αθλητισμού στο twitter.

Αυγενάκης - Πετρούνιας - tweet