Αθλητικά

12 Οκτωβρίου 2019 23:48 Τελευταία ενημέρωση : 13 Οκτωβρίου 2019 22:18

Άξιζε κάτι καλύτερο η Εθνική Ελλάδος στην Ιταλία

Διάβασέ μου το...

Βελτιωμένο, σε σύγκριση με τα προηγούμενα ματς, παρουσιάστηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα.

Άξιζε κάτι καλύτερο η Εθνική Ελλάδος στην Ιταλία
-

Παρά το γεγονός ότι παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της, η Εθνική δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 2-0 από την Ιταλία στο “Ολίμπικο” της Ρώμης, για την 7η αγωνιστική του 10ου προκριματικού ομίλου του EURO 2020.

Ο Ζορζίνιο με πέναλτι στο 63΄ και ο Μπερναρντέσκι στο 78΄ πέτυχαν τα γκολ της “σκουάντρα ατζούρα”, που εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση, ενώ η ελληνική ομάδα έμεινε με το... παράπονο δύο σημαντικών χαμένων ευκαιριών από τους Λημνιό και Κουλούρη, όσο το ματς ήταν ακόμη στο 0-0.

Η “πειραματική” ενδεκάδα που παρέταξε ο Τζον Φαν΄τ Σιπ κατάφερε στο ξεκίνημα του ματς να μπλοκάρει σε μεγάλο βαθμό τη δημιουργία των Ιταλών, με την τριάδα των χαφ (Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης) να κλείνει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Πασχαλάκη. Μάλιστα, η εθνική θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 12΄, όταν ο Μπακασέτας βρήκε ωραία τον Λημνιό κι αυτός έκανε ένα πολύ καλό σουτ, όμως ο Ντοναρούμα έδιωξε με υπερένταση. Σταδιακά οι “ατζούρι” πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά ως το τέλος του ημιχρόνου δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν μεγάλη φάση.

Στο β΄ μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι και απείλησαν, αρχικά με άστοχο σουτ του Ινσίνιε (53΄) και στη συνέχεια με την πολύ καλή κεφαλιά του Ιμόμπιλε που απέκρουσε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης (55΄). Όμως ήταν η εθνική αυτή που “άγγιξε” το γκολ στο 60΄, όταν ο Ζέκα έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο και άνοιξε την αντεπίθεση, ο Λημνιός ελίχθηκε ωραία από δεξιά και έκανε την παράλληλη μπαλιά για τον Κουλούρη, ο οποίος σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, με τον Ντοναρούμα ουσιαστικά εξουδετερωμένο.

ΙΤΑΛΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020

Η χαμένη αυτή ευκαιρία κόστισε τα μέγιστα στην ελληνική ομάδα, η οποία τρία λεπτά αργότερα (63΄) βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πέναλτι που παραχώρησε ο Μπουχαλάκης (απέκρουσε με το χέρι ένα σουτ του Ινσίνιε) και αξιοποίησε ο Ζορζίνιο. Οι διεθνείς προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να απαντήσουν, είχαν και μία καλή στιγμή με τον Μπακασέτα, αλλά στο 78΄ ο Μπερναρντέσκι “έγραψε” το 2-0 με σουτ έξω από την περιοχή (η μπάλα κόντραρε και μπέρδεψε τον Πασχαλάκη που δεν αντέδρασε σωστά) και η Ιταλία “καθάρισε” το ματς και μαζί την πρόκριση στα τελικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Σπινάτσολα, Ατσέρμπι, Μπονούτσι, Ντ΄Αμπρόζιο, Βεράτι, Ζορζίνιο, Μπαρέλα (87΄ Τζανιόλο), Ινσίνιε, Κιέζα (39΄ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (79΄ Μπελότι)

Ελλάδα (Τζον Φαν΄τ Σιπ): Πασχαλάκης, Σταφυλίδης, Σιόβας, Χατζηδιάκος, Μπακάκης, Μπουχαλάκης (75΄ Γιαννούλης), Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπακασέτας (80΄ Μάνταλος), Κουλούρης (67΄ Δώνης), Λημνιός

*Εκτός αποστολής της εθνικής έμεινε ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος όπως έγινε γνωστό υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό.