Κοινωνία

13 Οκτωβρίου 2019 20:51

Μετανιωμένη η παιδοκτόνος της Πετρούπολης (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η 20χρονη, με τη βοήθεια της μητέρας της, είχε πετάξει το νεογέννητο βρέφος της σε κάδο απορριμμάτων.

Μετανιωμένη η παιδοκτόνος της Πετρούπολης (βίντεο)
-

 

Μετανιωμένη και αποφασισμένη να αρπάξει την ευκαιρία που της έδωσε το Δικαστήριο, είναι η 20χρονη, σήμερα, κοπέλα, που τον Φεβρουάριο του 2018 μαζί με την μητέρα της, σκότωσε και πέταξε το βρέφος της, σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας της επέβαλλε ποινή κάθειρξης 5 ετών, μετατρέποντας την κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε παιδοκτονία, αναγνωρίζοντας της το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. 

«Ζητώ συγγνώμη από τον θεό και τους συνανθρώπους μου για την οργή που τους έκανα να αισθανθούν. Αναζητώ και εγώ μία ευκαιρία στην ζωή. Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη που μου την έδωσε», δήλωσε στην Real News η 20χρονη κοπέλα. 

Σύμφωνα με την κατάθεση της μητέρας της 20χρονης, υποστήριξε ότι όταν είδε την κόρη της να αιμορραγεί, πίστεψε πως είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, κόβοντας τις φλέβες της. 

Στη μητέρα της επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ το δικαστήριο ομόφωνα έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση τους, αφήνοντας τις δύο γυναίκες ελεύθερες, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους σε δεύτερο βαθμό. 

«Έμεινα 17 μήνες στη φυλακή, ίσως όχι άδικα. Μου δίνεται η ευκαιρία να ενώσω πάλι την οικογένεια μου και να σκεφτώ τα τραγικά λάθη μου», δήλωσε στην Real News η μητέρα της 20χρονης. 

«Είναι στο σπίτι τους. Η μητέρα έχει πάρα πολλά ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτό τον λόγο λαμβάνει και θεραπεία. Πάντως, μπορεί η απόφαση για κάποιους να ακούστηκε επιεικής αλλά βασίστηκε αποκλειστικά στον νόμο», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος των δυο γυναικών Σπύρος Δημητρίου.

Το δικαστήριο επέβαλλε και στις δύο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους 2 φορές το μήνα.