Κόσμος

15 Οκτωβρίου 2019 10:30

Τσαβούσογλου: Η εισβολή στην Συρία έγινε επειδή οι ΗΠΑ δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους

Text to Speech

Αιχμές για τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Άγκυρα άφησε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Τσαβούσογλου: Η εισβολή στην Συρία έγινε επειδή οι ΗΠΑ δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους

Αιχμές για τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία άφησε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη Συρία έγινε επειδή η Ουάσινγκτον δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Άγκυρα.

Ειδικότερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια διεθνούς συνεδρίου για την ελευθερία των ΜΜΕ στο Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το sigmalive.com, δήλωσε: «Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας δεν θα επιτύχουν τίποτα. Είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στην Τουρκία. Ξεκινήσαμε την επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας επειδή οι ΗΠΑ δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους».

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα διάταγμα που εγκρίνει κυρώσεις εναντίον πρώην και νυν Τούρκων αξιωματούχων, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές τουρκικού χάλυβα σε 50%, ως απάντηση στη στρατιωτική επέμβαση της Άγκυρας κατά των Κούρδων στη Συρία.

Η Τουρκία, στις 9 Οκτωβρίου, άρχισε την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στα βορειοανατολικά της Συρίας με διακηρυγμένο στόχο τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ