Καιρός

15 Οκτωβρίου 2019 17:28

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Καλά κρατεί το καλοκαιράκι μέσα στο φθινόπωρο. Οδηγίες για τους αγρότες.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Ηλιόλουστος θα διατηρηθεί ο καιρός και το επόμενο διήμερο, με ζέστη και υγρασία, φουντώνοντας όλες τις εποχικές ασθένειες των καλλιεργειών σας και αναγκάζοντάς σας, σε συνεχείς ψεκασμούς.

Πιο αναλυτικά για αύριο  Τετάρτη, η καλοκαιρία θα συνεχιστεί σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις πυκνότερες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα με πιθανότητα να βρέξει για λίγο τοπικά, ενώ το βράδυ και το πρωί περιμένουμε τοπικές ομίχλες.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9  έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 10  έως  28  και νοτιότερα από  18  έως 28  βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 16/10/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα  με το  Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου, στα αμπέλια που βρίσκονται στο βλαστικό στάδιο μετά τον τρύγο, σε αμπελώνες που βρίσκονται σε ιδιαίτερα υγρές περιοχές, όπου εμφανίζεται συχνά όψιμη προσβολή περονοσπόρου, το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά ένα ψεκασμό με βορδιγάλειο πολτό ή ένα επιτρεπόμενο για την καλλιέργεια χαλκούχο σκεύασμα. Σκοπός του ψεκασμού είναι η καταστροφή των ωοσπορίων του μύκητα που σχηματίζονται στα φύλλα και δίνουν αργότερα τις ανοιξιάτικες μολύνσεις. Η ασφαλής διάγνωση και η επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος να γίνει με τον τοπικό γεωπόνο.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ