Κοινωνία

15 Οκτωβρίου 2019 19:08

Καθυστέρησαν τα έργα ύδρευσης και ο δήμαρχος… δίνει δωρεάν νερό σε δημότες!

Διάβασέ μου το...

Ανατρέπει τα ελληνικά δεδομένα η έμπρακτη συγγνώμη του δημάρχου Τρικάλων, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Καθυστέρησαν τα έργα ύδρευσης και ο δήμαρχος… δίνει δωρεάν νερό σε δημότες!
-

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Αναγνώρισε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη και επανόρθωσε έμπρακτα. Ο δήμαρχος Τρικάλων, αν και έπραξε το αυτονόητο,  ξάφνιασε με την κίνησή του. Έργα ύδρευσης που δεν ολοκληρώθηκαν στην ώρα τους, προκάλεσαν τη δημόσια απολογία, με τον Δημήτρη Παπαστεργίου, να προσφέρει και δωρεάν νερό για τέσσερεις μήνες στους κατοίκους που ταλαιπωρήθηκαν.

Από τον περασμένο Μάρτιο, κάτοικοι και επαγγελματίες στην οδό Απόλλωνος είχαν τα συνεργεία μπροστά στην πόρτα τους, να σκάβουν σε πεζοδρόμια, μαρτύρησαν όλο το καλοκαίρι, με τις διακοπές νερού όσο κρατούσαν οι εργασίες.

Μόνο αδιάφορος δεν έμεινε ο δήμαρχος για την ταλαιπωρία τους. Επέπληξε τους αρμόδιους υπαλλήλους για την καθυστέρηση, ενημέρωσε τους δημότες πως θα λάβουν έκπτωση 100% στο λογαριασμό του επόμενου 4μηνου, ως ανταμοιβή για την υπομονή τους.

«Στην οδό Απόλλωνος γίνανε πολλά λάθη, θα πρέπει να μάθουν οι υπηρεσίες να συνεννοούνται. Κάλεσα τους υπεύθυνους ο ίδιος και τους ζήτησα σε πολύ αυστηρό τόνο να είναι πιο προσεκτικοί, γιατί πρόκειται για μια κατάσταση που δεν τιμάει το πρόσωπο της υπηρεσίας και του Δήμου. Ήταν ένας συνδυασμός ασυνεννοησίας και ατυχίας, θα πρέπει να προβληματίσει και τον εργολάβο και τη ΔΕΥΑΤ αν θα μπορέσουμε με τέτοιους ρυθμούς να βγάλουμε πέρα ένα τέτοιο μεγάλο έργο. Οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν δίκιο, γι΄ αυτό και τους ζητώ δημοσίως συγγνώμη, όπως έπραξα και με επιστολή την οποία τους έχω αποστείλει», δήλωσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η συγγνώμη και η έκπτωση, αν μη τι άλλο, ανατρέπουν τα ελληνικά δεδομένα, με τον δήμαρχος των Τρικάλων, να διεκδικεί πλέον επάξια τον τίτλο του πιο …Ευρωπαίου δημάρχου της Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ