Πολιτική

16 Οκτωβρίου 2019 15:01

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Εξελέγη το προεδρείο της Επιτροπής

Διάβασέ μου το...

Πρεμιέρα για την Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis.

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Εξελέγη το προεδρείο της Επιτροπής
-

Σε Σώμα συγκροτήθηκε η Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis.

Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση τα μέλη της εξέλεξαν το προεδρείο της Επιτροπής. Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Γιάννης Μπούγας, αντιπρόεδρος ο Βασίλης Υψηλάντης και γραμματέας η Ζωή Ράπτη. Και οι τρεις προέρχονται από τη ΝΔ.

Συνολικά μετέχουν 25 βουλευτές. Από τη ΝΔ: Παναγής Καππάτος, Κώστας Καραγκούνης, Σταύρος Κελέτσης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κώτσηρας, Άννα – Μάνη Παπαδημητρίου, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Μπούγας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα – Πάλιουρα, Θανάσης Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Νίκος Βασίλειος Υψηλάντης.

Με επτά βουλευτές εκπροσωπείται ο ΣΥΡΙΖΑ: Δώρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Σπύρος Λάππας, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.  Με δύο βουλευτές μετέχει το ΚΙΝΑΛ, τους Βασίλη Κεγκέρογλου και Ευαγγελία Λιακούλη και με έναν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Από το ΚΚΕ θα μετέχει ο Νίκος Καραθανασόπουλος και από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει την Πέμπτη, προκειμένου να προγραμματίσει το έργο της.