Κοινωνία

17 Οκτωβρίου 2019 11:43 Τελευταία ενημέρωση : 17 Οκτωβρίου 2019 23:14

“Εισβολή” στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία. Πώς μπήκαν στο κτήριο οι διαμαρτυρόμενοι.

“Εισβολή” στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης (εικόνες)
-

Συναγερμός σήμανε γύρω στις 10:30 της Πέμπτης, στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, μετά την «εισβολή» ομάδας ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στο τούρκικο προξενείο Θεσσαλονίκης, ως διαμαρτυρία για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.  

Τα άτομα αυτά, περίπου 10 στον αριθμό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μπήκαν παριστάνοντας τους επισκέπτες. Στη συνέχεια άνοιξαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρων των Κούρδων και κατά της Τουρκίας, θέτοντας σε κινητοποίηση τις Αρχές.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο διαδίκτυο από την «Αναρχική Ομοσπονδία», η εισβολή ήταν «παρέμβαση αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Ροζάβα από την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας στο εσωτερικό του τουρκικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη».

Αμέσως, αστυνομικοί έσπευσαν στο προξενείο και προχώρησαν στην σύλλληψη 12 ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. 

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, τα αδικήματα της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» και της «έκθεσης σε κίνδυνο αντιποίνων» (άρθρο 141 του Π.Κ.), που είναι και τα δύο σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι 12 συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν αύριο, Παρασκευή στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, έχουν ήδη πραγματοποιήσει προσαγωγές υπόπτων, ενώ προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και τη παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης. "Καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ" καταλήγει ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Από την πλευρά του το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών είχε σχολιάσει νωρίτερα ότι: «Η προσδοκία μας από τις ελληνικές αρχές είναι να εμποδίσουν για παρόμοιες ενέργειες στην πηγή τους, να λάβουν μέτρα για την προστασία του προσωπικού μας και της αντιπροσωπείας μας και σε κάθε περίπτωση να δικάσουν και να καταδικάσουν τους δράστες με την ποινή που τους αξίζει».

ΕΙΣΒΟΛΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΙΣΒΟΛΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΙΣΒΟΛΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΙΣΒΟΛΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΕΙΣΒΟΛΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ - ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρέμβαση αντιεξουσιαστών στην Πολεοδομία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Παρέμβαση στην Πολεοδομία του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Δόμησης και Πολεοδομικών Εφαρμογών, έκαναν το μεσημέρι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ομάα των ατόμων πέταξε φέιγ βολάν «ενάντια στις κατεδαφίσεις σπιτιών στην Άνω Πόλη», θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα προς τη δημοτική αρχή, να μην προχωρήσουν σε κατεδαφίσεις σπιτιών, στα οποία υπάρχουν καταλήψεις.

Ακόμη, διένειμε κείμενο, το οποίο υπογράφεται απο την "Συνέλευση Καταλήψεων Στέγης Άνω Πόλης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ