Κοινωνία

17 Οκτωβρίου 2019 12:29 Τελευταία ενημέρωση : 17 Οκτωβρίου 2019 15:31

Στους δρόμους οι φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διάβασέ μου το...

Η μια σχολή μετά την άλλη μπαίνουν σε έναν σχεδιασμό γενικών συνελεύσεων, καταλήψεων και διαδηλώσεων.

Στους δρόμους οι φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
-

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στις αλλαγές που έρχονται στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Η πορεία μετά απο κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων έγινε στο κέντρο της Αθήνας κατά της κατάργησης του ασύλου, της δεδηλωμένης πρόθεσης της ηγεσίας του υπουργείου να επαναφέρει το ν+2 στον χρόνο περάτωσης σπουδών, καθώς επίσης και τη βάση εισαγωγής.

Με κεντρικό σύνθημα «Το άσυλο δεν είναι ακαδημαϊκό, άσυλο αγώνων για όλο τον λαό», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, λέγοντας ότι  επιθυμούν να στείλουν «μήνυμα απειθαρχίας προς την κυβέρνηση και το υπουργείο» σχετικά με τις αλλαγές που εξετάζει να υλοποιήσει.

Οι φοιτητές έφτασαν μέχρι τη Βουλή. ακολούθως μεγάλος αριθμός φοιτητών κατευθύνθηκε στο Πολυτεχνείο, όπου είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του συντονιστικού γενικών συνελεύσεων, για να αποφασιστούν επόμενες κινητοποιήσεις τους. 

Στην σημερινή φοιτητική κινητοποίηση στην Αθήνα συμμετέχουν οι ΦΣ: Μεταλλειολόγων, Χημικών Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων, Χημικού, Γεωλογικού, Μαθηματικού, Φυσικού, Νομικής, Πληροφορικής, ΑΣΟΕΕ, Πάντειου.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει στους Φοιτητικούς Συλλόγους ένας κινηματικός αναβρασμός απέναντι στις αλλαγές που προωθούνται. Η μια σχολή μετά την άλλη μπαίνουν σε έναν σχεδιασμό γενικών συνελεύσεων, διαδηλώσεων αλλά και καταλήψεων.

Πορεία και στην Θεσσαλονίκη

Στο υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης κατέληξε η πορεία μελών φοιτητικών συλλόγων και αριστεριστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας αλλά και για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Μάλιστα, υπήρξε μικροένταση έξω από το κτήριο του Διοικητηρίου, με τους διαδηλωτες να προσπαθούν να εισέλθουν εντός του χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ