Κόσμος

18 Οκτωβρίου 2019 21:14 Τελευταία ενημέρωση : 18 Οκτωβρίου 2019 23:42

Οδομαχίες στη Βαρκελώνη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας, για πέμπτη ημέρα…

Οδομαχίες στη Βαρκελώνη (εικόνες)

Διαδηλωτές, με καλυμμένα ρόσωπα, συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο της Βαρκελώνης, την Παρασκευή, πέμπτη ημέρα των κινητοποιήσεων κατά της φυλάκισης των αυτονομιστών ηγετών. 

Πλήθος διαδηλωτών πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών και μετέφερε κάδους απορριμμάτων στη μέση της κεντρικής λεωφόρου όπου τους έβαλε φωτιά. Αστυνομικά βαν επιχείρησαν μάταια να απωθήσουν τους διαδηλωτές. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 525.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη των Καταλανών αυτονομιστών ηγετών σε βαριές ποινές κάθειρξης από την ισπανική δικαιοσύνη για τον ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης το 2017. 

Βαρκελώνη - επεισόδια

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας γνωστοποίησε ότι έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη της ισπανικής πολιτοφυλακής στα περίχωρα της Βαρκελώνης. 

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι οι βίαιοι διαδηλωτές στην Καταλονία μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως έξι χρόνια, βάσει της ισπανικής νομοθεσίας

Όπως είπε ο Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην περιοχή γύρω από την κεντρική αστυνομική διεύθυνση της Βαρκελώνης, και  εμπλέκονται 400 άτομα που δρούν σε "οργανωμένες ομάδες" και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης "έως έξι χρόνια, βάσει του ισπανικού ποινικού κώδικα".

Βαρκελώνη - επεισόδια

Βαρκελώνη - επεισόδια