Πολιτική

22 Οκτωβρίου 2019 23:22

Μαλέλης κατά Γεννηματά: το ΚΙΝΑΛ να πάει πιο αριστερά

Διάβασέ μου το...

Τι είπε για την κόντρα του με τον Κωνσταντινόπουλο αναφορικά με την παρέμβαση της αστυνομίας σε αίθουσες που παιζόταν η ταινία «Τζόκερ».

Μαλέλης κατά Γεννηματά: το ΚΙΝΑΛ να πάει πιο αριστερά

Ο Σταμάτης Μαλέλης, που πριν από λίγες μέρες, ανήμερα της πρώτης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου του 1981, δημοσιοποίησε το "μανιφέστο" από την "ΚΙΝΗΣΗ 81 για τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό", άσκησε κριτική στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και σε όσα στελέχη της παράταξης δείχνουν να βρίσκονται πολύ κοντά στις θέσεις της ΝΔ.

«Βεβαίως να υπάρχουν ίσες αποστάσεις αλλά σε σχέση με τι; Αυτοί οι άνθρωποι που βγαίνουν με το παραμικρό και παίρνουν τις θέσεις της ΝΔ δεν καταλαβαίνουν πόσο τεράστιο κακό κάνουν σε ένα κίνημα που υποτίθεται ότι το αγαπούν; Μετά λένε μη ρίχνεις νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ ,μα εσύ ρίχνεις νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι έμειναν τελικά στο Κίνημα Αλλαγής δεν θα πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ;

Την κυρία Γεννηματά την άκουσα σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 όπου ρωτήθηκε από τον Γιώργο Παπαδάκη για τις θέσεις τις δικές μας των “81” και του Γερουλάνου και είπε ότι δεν έχει δει καμία διαφοροποίηση, προφανώς δεν έχει δει και την τελευταία κεντρική επιτροπή, εγώ διαφοροποιήθηκα σε όλα, μάλιστα δεν ψήφισα και την απόφαση της κεντρικής επιτροπής, είπα ότι διαφωνώ πλήρως, θέλω το κίνημα να πάει πιο αριστερά, πιο σκληρή αντιπολίτευση στη ΝΔ, να μην υπάρχει η εικόνα των σώνει και καλά συναινέσεων σε μεγάλα θέματα, αλλά δεν σερνόμαστε πίσω από τη ΝΔ.

Δεν το καταλαβαίνουν αυτό; Δεν σπρώχνουμε το κίνημα πουθενά, εμείς θέλουμε να είναι όπως ήταν πάντοτε, με τις αρχές του Αντρέα Παπανδρέου, να είναι ένα δυναμικό, ριζοσπαστικό κόμμα», είπε σε συνέντευξη του στο «ΘΕΜΑ 104,6».

Ερωτηθείς για την κόντρα του με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αναφορικά με την παρέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογράφους που έπαιζαν την ταινία «Τζόκερ», ο κ. Μαλέλης, διευκρίνισε.

«Δεν τσακώθηκα ακριβώς με τον Κωνσταντινόπουλο, είναι ότι διαφώνησα, υπήρξε μία ανακοίνωση ήδη του ΚΙΝΑΛ που βέβαια κατηγορούσε τη ΝΔ για θεσμικές αντιλήψεις στην κυβέρνηση, κι εκείνη τη στιγμή ο κ. Κωνσταντινόπουλος έκανε μία ανάρτηση με την οποία υπερασπιζόταν την άποψη της ΝΔ. Δεν το ανέχομαι πια αυτό, δεν ανέχομαι δηλαδή να υπάρχουν άνθρωποι στο ΠΑΣΟΚ στο ΚΙΝΑΛ, όπου νομίζουν εκείνοι ότι είναι, που με την πρώτη ευκαιρία να στηρίζουν συνεχώς τη θέση ας πούμε της ΝΔ. Είναι ασύλληπτο δηλαδή και είναι εκτός γραμμής και στηρίζουν την ΝΔ και κάνουν ό τι κάνουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ