Πολιτική

23 Οκτωβρίου 2019 12:55 Τελευταία ενημέρωση : 23 Οκτωβρίου 2019 16:30

“Θύελλα” με Πολάκη - Τζανακόπουλο στην Προανακριτική για την Novartis

Διάβασέ μου το...

Μέχρι και στους διαδρόμους της Βουλής τσακώνονταν οι βουλευτές, μετα το αίτημα εξαίρεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

“Θύελλα” με Πολάκη - Τζανακόπουλο στην Προανακριτική για την Novartis
-

Το κατώφλι της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πέρασε σήμερα η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, για την υπόθεση της Novartis, μετά τις αναφορές στο πρόσωπό της από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή. Σύμφωνα με τον κ. Αγγελή, η κ. Παπασπύρου συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπου, σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα, είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της για να σταματήσει η επιρροή του «Ρασπούτιν» στο πρόσωπό της.?

Την ίδια ώρα, αρνητική απάντηση έδωσε το Συμβούλιο Εφετών στον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος αιτήθηκε την εξαίρεση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis. Το δικαστικό Συμβούλιο φαίνεται να αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα που ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση του βουλευτή, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της εισαγγελέως Διαφθοράς. Ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, που ελέγχεται ποινικά στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, αιτιολογούσε την προσφυγή του κατά της κ. Τουλουπάκη με βασικό σκεπτικό πως είναι συμμέτοχος σε αδικήματα που φέρεται να έχουν τελεστεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Κόντρες και στους... διαδρόμους της Βουλής

Εν τω μεταξύ, πεζοδρομιακές εκφράσεις και καυγάδες κυριάρχησαν στην συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Novartis, μετά από το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο υποστήριξε η ΝΔ, να εξαιρεθούν από μέλη της Επιτροπής ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Το αίτημα «άναψε τα αίματα», με τους διάλογους που ακούστηκαν εντός της αίθουσας αλλά ακόμη και στους διαδρόμους της Βουλής να είναι «εκτός ορίων».

Στον Παύλο Πολάκη  καταλογίζεται πως είχε πει ότι ξέρει τους προστατευόμενους μάρτυρες και στον Δημήτρη Τζανακόπουλο ότι πήγε στον Άρειο Πάγο το απόγευμα της ημέρας, την οποία η δικογραφία κατά των πολιτικών προσώπων πήγε στη Βουλή. Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε πως πρέπει να εξαιρεθεί ο Θάνος Πλεύρης, καθώς ήταν σύμβουλος του ελεγχόμενου Άδωνι Γεωργιάδη.

Η Επιτροπή θα αποφανθεί για το αίτημα την ερχόμενη Τρίτη, ενώ ως πρώτοι μάρτυρες έχουν κληθεί οι Κωνσταντίνος Φρουζής και Νίκος Μανιαδιάκης.

Γεωργιάδης: τυχαία έβαλε ο Τσίπρας τον Πολάκη στην Επιτροπή;

«Με ενοχλεί η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και ότι θέλουν να τα έχουν μονά - ζυγά δικά τους. Ο κ. Πολάκης είναι άμεσα εμπλεκόμενος. Είναι ο πρώτος Υπουργός της Κυβέρνησης Τσίπρα που παραδέχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι γνώριζε τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Αφού τους γνώριζε, δεν γίνεται να μην μας πει ποιοι είναι. Ο κ. Τζανακόπουλος έχει βαρύτερη ενδεχομένως εμπλοκή. Είχε επισκεφθεί την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και συμμετείχε σε συσκέψεις με την κ. Δημητρίου για το θέμα της Novartis ως μη όφειλε. Θα κληθεί να μας εξηγήσει τι έκανε στον Άρειο Πάγο και γιατί εμπλεκόταν στη δικαστική έρευνα», είπε στον ΣΚΑΙ ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας «πιστεύετε ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε τον Πολάκη σε αυτήν την επιτροπή για να υπάρχει πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση του ζητήματος; Δεν θα γίνει αρένα η πολιτική ζωή, θα φροντίσουμε εμείς να μη γίνει».

Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 αναφέρθηκε στο εκρηκτικό κλίμα που επικράτησε στο εσωτερικό της προανακριτικής και στην φραστική  επίθεση που έκανε ο Παύλος Πολάκης σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου: «ο κ. Πολάκης λέγοντας τα γνωστά περί 30 και 40 χρόνων που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα,  τα γνωστά που έλεγε και η Χρυσή Αυγή για την καταστροφή της μεταπολίτευσης ακριβώς τα ίδια και δίπλα του ήταν ο κ. Ραγκούσης , τον έφτυνε ο Πολάκης με όλα αυτά που έλεγε διότι ήταν υπουργός μέχρι 17 Μαρτίου του 2012, μέχρι και στην κυβέρνηση Πικραμένου μετείχε ο κ.Ραγκούσης, μαζί με τον Βορίδη καθόταν δίπλα δίπλα στα υπουργικά έδρανα οι δυο τους, ο Πολάκης λοιπόν  τον   έφτυνε κι αυτός χαμογελούσε, νόμιζε ότι ψιχάλιζε. Αν επιλέξει (σσ ο Παύλος Πολάκης) να μην καταθέσει μπορεί να είναι μέλος της Επιτροπής σύμφωνα με την απόφαση του κόμματος του, αν επιλέξει να μην καταθέσει, αν επιλέξει να κρυφτεί πίσω από την ιδιότητα».

Μαρκόπουλος για Τζανακόπουλο: Έχουμε ανακαλύψει και δεύτερο Πολάκη

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος μιλώντας στον ίδιο σταθμό, σχολιάζοντας τις φραστικές επιθέσεις των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου, είπε «περίμενα ένα διαφορετικό ήθος και ύφος όχι μόνο από τον κ. Πολάκη αλλά και από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον κ. Τζανακόπουλο, ο οποίος νομίζω έχει πραγματικά ζηλέψει τη δόξα του κ. Πολάκη το τελευταίο διάστημα. Ήταν αντίστοιχα εριστικός σε όλη τη διαδικασία και πραγματικά με εντυπωσιάζει γιατί μάλλον έχουμε ανακαλύψει και δεύτερο Πολάκη. Ο Δημήτρης ο Τζανακόπουλος είναι αντίστοιχης λογικής από όσο καταλαβαίνω. Σε κάθε περίπτωση ότι και να συμβαίνει εντός της διαδικασίας της προανακριτικής Επιτροπής είναι απαράδεκτες τέτοιες συμπεριφορές καφενείου και συνοικίας, πραγματικά με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Τζανακόπουλος  φέρεται αντίστοιχα, ήταν διαρκώς προκλητικός σε όλη τη διαδικασία τη χτεσινή, ο κ. Τζανακόπουλος μάλωσε σχεδόν με όποιον υπήρχε μέσα στην Επιτροπή. Καταφέρθηκε κατά των εκπροσώπων του ΚΙΝΑΛ με βαρείς χαρακτηρισμούς, μόνιμη επωδός ήταν

Αλεξιάδης: Θα υπερασπιστούμε Τζανακόπουλο και Πολάκη                                                                                                  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης ανέφερε από την πλευρά του ότι ο Παύλος Πολάκης και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δέχονται επίθεση και δήλωσε πως η πρόθεση του κόμματος είναι να τους στηρίξουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Η εικόνα να προσπαθούν βουλευτές και κόμματα να αποκλείσουν τον κ. Πολάκη και τον κ. Τζανακόπουλο είναι σίγουρα πολύ άσχημη εικόνα και η πολιτική μας άποψη είναι ότι υπάρχει προσπάθεια αποκλεισμού για ευνόητους λόγους του κ. Τζανακόπουλου και του κ. Πολάκη ειδικά στην εξέταση του κ. Φρουζή, γιατί κάποιοι θέλουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης να οδηγηθεί τελικά σε μία σκευωρία κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, ήδη φαίνεται από τα πρώτα βήματα που έχουν γίνει ότι όλη αυτή η σκευωρία κατά του κ. Παπαγγελόπουλου και όλη αυτή η προσπάθεια να αποκρυφτεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει από τη μεταπολίτευση και μετά, γιατί δεν έχω καταλάβει ποιο ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από το σκάνδαλο της Novartis. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον Παύλο τον Πολάκη και τον Δημήτρη τον Τζανακόπουλο μόνους τους στην επίθεση που δέχονται, θα τους στηρίξουμε και θα τους υπερασπιστούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

«Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν με την προανακριτική για τη NOVARTIS είναι να την μετατρέψουν σε φαρσοκωμωδία, με κομπάρσους ρεβανσιστές και τραμπούκους (χρησιμοποιούμε τη φρασεολογία της Βουλής)!¨Από την πρώτη στιγμή, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  έχει επισημάνει ότι το ζητούμενο για εμάς, είναι να γυρίσουν τα 2 και πλέον δις € και να μπουν στη φυλακή οι υπαίτιοι! Για αυτόν το λόγο, επαναλαμβάνουμε ότι με ρεβανσιστές, τραμπούκους και κομπάρσους δεν ασχολούμαστε! Τους αφήνουμε στο θλιβερό "θέατρο" του παραλόγου τους!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.