Κόσμος

24 Οκτωβρίου 2019 21:35

Μια σοπράνο “σπάει την σιωπή” στο αστυνομοκρατούμενο Σαντιάγο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Η απόκοσμη σιωπή που συνόδευσε την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, έσπασε από τη φωνή της σοπράνο, υποχρεώνοντας τους γείτονες να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.

Μια σοπράνο “σπάει την σιωπή” στο αστυνομοκρατούμενο Σαντιάγο (βίντεο)
-

Εδώ και περίπου μια εβδομάδα, η κατάσταση που επικρατεί στη Χιλή, θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, με τις ταραχές που σημειώνονται καθημερινά, να έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε την Κυριακή, την πρώτη ημέρα που επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σαντιάγο, δημιουργεί ρίγη συγκίνησης.

Στο βίντεο αυτό, ακούγεται η φωνή μίας γυναίκας - σοπράνο, που σπάει τη σιωπή που επέβαλε το καθεστώς, με το τραγούδι της. Ο ήχος μέσα στη σιγή που επικρατεί στην αστυνομοκρατούμενη πρωτεύουσα της Χιλής, μοιάζει εξωπραγματικός κι αμέσως μόλις η φωνή σταματά, οι γείτονες ξεσπούν σε χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια τους

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι ταραχές ξέσπασαν με αφορμή την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο μετρό, αλλά σίγουρα η αιτία βρίσκεται στη βαθιά λιτότητα στην οποία υποβάλλεται εδώ και χρόνια ο λαός της Χιλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ