Πολιτική

24 Οκτωβρίου 2019 21:09

Μανιαδάκης στον ΑΝΤ1: δεν δέχθηκα απειλές από τον Στουρνάρα

Διάβασέ μου το...

Διαψεύσεις από τον πρώην προστευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο στην υπόθεση Novartis…

Μανιαδάκης στον ΑΝΤ1: δεν δέχθηκα απειλές  από τον Στουρνάρα
-

Σε κατηγορηματική διάψευση όσων δημοσιοποιήθηκαν μέσω της αναφοράς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς (στο πλαίσιο των εξηγήσεων που έδωσαν  για το αίτημα εξαίρεσή τους από τον Αν. Λοβέρδο) προχώρησε ο πρώην προστευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis, Νίκος Μανιαδάκης.

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διέψευσε τους ισχυρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς ότι το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2018 συναντήθηκε μαζί τους και τους μετέφερε πως δέχτηκε απειλές από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τόσο προς τον ίδιο όσο και προς τους εισαγγελείς. 

Ο κ. Μανιαδάκης είπε πως τη συγκεκριμένη περίοδο δεν συναντήθηκε με τους εισαγγελείς καθώς βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό ενώ επισήμανε πως η μια και μοναδική συνάντησή του, το διάστημα που ήταν προστατευόμενος μάρτυρας , με τον διοικητή της ΤτΕ,  είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2018.

Όπως είπε σε αυτή αρνήθηκε κάθετα πως είναι προστατευόμενος μάρτυρας και ουδέποτε απειλήθηκε ή μετέφερε απειλές στους εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μανιαδάκης είχε καθηγητή τον Γ. Στουρνάρα και είχαν κοινωνικές σχέσεις.