Κοινωνία

25 Οκτωβρίου 2019 15:42

Ένωση Εισαγγελέων κατά Στουρνάρα για τους “ήδη κατηγορούμενους δικαστές”

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρουν σχολιάζοντας χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Διοικητής της ΤτΕ, στο πλαίσιο της έρευνας για τις Novartis.

Ένωση Εισαγγελέων κατά Στουρνάρα για τους “ήδη κατηγορούμενους δικαστές”
-

«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εναντιώνεται στα δημοσιεύματα που χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς ως «ήδη κατηγορουμένους» για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι την ιδιότητα του κατηγορουμένου αποκτά μόνο εκείνος κατά του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ρητά την ποινική δίωξη ή εκείνος στον οποίο αποδίδεται αξιόποινη πράξη κατά το στάδιο της ανάκρισης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με την οποία σχολιάζονται χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εξέδωσε την Πέμπτη μια μακροσκελή ανακοίνωση, απαντώντας σε δημοσιεύματα κι αναφορές περί εκβιασμού που φέρεται να άσκησε στον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, τον οποίο εκείνος, όπως αναφέρεται και στον Τύπο, μετέφερε στους Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Ο κ. Μανιαδάκης πάντως μιλώντας στον ΑΝΤ1 αρνήθηκε ότι υπήρξαν τέτοια περιστατικά, εις επίρρωσην όσων ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος χρησιμοποίησε μια σειρά από χαρακτηρισμούς για τους λειτουργούς της Θέμιδας, τους οποίους κατονόμασε ως «ήδη κατηγορούμενους».

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταλήγει στην ανακοίνωσή της αναφέροντας «Τέτοιου είδους ανακριβείς χαρακτηρισμοί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και βλάπτουν την απονομή της δικαιοσύνης».