Αθλητικά

26 Οκτωβρίου 2019 08:51

Basket League: Παναθηναϊκός και Περιστέρι ψάχνουν το 5Χ5

Διάβασέ μου το...

Κρίσιμα ματς περιλαμβάνει η αγωνιστική της Α1 Ανδρών στο Μπάσκετ. Με απουσίες ο ΠΑΟΚ στην Ρόδο. Ντέρμπι "νεοφώτιστων" στο Π. Φάληρο.

Basket League: Παναθηναϊκός και Περιστέρι ψάχνουν το 5Χ5
-

Τον Άρη υποδέχεται ο Παναθηναϊκός το Σάββατο (26/10, 19:00) στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική της Basket League, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την εκτός έδρας νίκη του επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, στη Euroleague. H ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα διεκδικήσει την 5η νίκη της, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς μετρούν μόλις μία νίκη σε 4 αγωνιστικές, αυτή απέναντι στον ΠΑΟΚ στην παράταση (85-82), στην πρεμιέρα της Α1 ανδρών.

Αήττητο και το Περιστέρι, χάρη στη σποδαία εκτός έδρας νίκη του με έναν πόντο απέναντι στην ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική, το Σάββατο (17:45) φιλοξενεί το Λαύριο και είναι φαβορί απέναντι στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη, η οποία προέρχεται από εντός έδρας νίκη (3 νίκες-1 ήττα) επί του Ηφαίστου Λήμνου. Ο Ηρακλής έχει ξεκινήσει δυνατά τη σεζόν και θα διεκδικήσει την 4η νίκη του φιλοξενώντας τον αδύναμο Πανιώνιο στο Ιβανώφειο, το Σάββατο (26/10, 15:45). Ντεμπούτο θα πραγματοποιήσει απέναντι στον Ηρακλή ο νέος προπονητής των «κυανέρυθρων», Λίνος Γαβριήλ.

Προμηθέας Πατρών - Κολοσσός Ρόδου

Ακόμη τρεις αγώνες αρχίζουν στις 15:45 το Σάββατο (26/10). Δύσκολη αποστολη έχει ο Προμηθέας Πατρών στην προσπάθειά του να υποχρεώσει στην πρώτη εντός έδρας ήττα του τον Ήφαιστο. Το κλειστό «Ν. Σαμαράς» της Λήμνου έχει αποδειχτεί, ήδη από την περυσινή σεζόν, μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Α1, αλλά οι Αχαιοί βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, έχοντας νικήσει εντός έδρας (78-69) στο Eurocup την περασμένη Τρίτη (22/10) την ανανεωμένη Βίρτους Μπολόνια του Μίλος Τεόντοσιτς.

Το σύνολο του Μάκη Γιατρά βρίσκεται στην κορυφής της βαθμολογίας του 1ου ομίλου στο EuroCup και θα τα δώσει όλα στη Λήμνο για να αυξήσει σε τέσσερις τις νίκες του στην Basket League. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι έχουν μεγάλο κίνητρο να επιστρέψουν στις νίκες και να ξεπεράσουν τον -φιναλίστ της περυσινής σεζόν- Προμηθέα στον βαθμολογικό πίνακα.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ

Τη δεύτερη νίκη τους σε πέντε αναμετρήσεις αναζητούν Κολοσσός και ΠΑΟΚ στη Ρόδο, με τις δύο ομάδες να έχουν ξεκινήσει άσχημα την αγωνιστική περίοδο στην Α1. O «Δικέφαλος του Βορρά» επέστρεψε από την Ουγγαρία, έχοντας να αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών. Το πρωί της Παρασκευής (25/10), ο Ζήσης Σαρικόπουλος έμεινε για δεύτερη διαδοχική ημέρα εκτός προπονήσεων, καθώς δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που αντιμετωπίζει στο δεξί γόνατο και η συμμετοχή του στην αναμέτρηση της Ρόδου θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Ο ΖεΚουάν Λιούις συμμετείχε στο πρόγραμμα του ΠΑΟΚ, χωρίς να ξεπεράσει απόλυτα τις ενοχλήσεις που νιώθει στον Αχίλλειο τένοντα, ενώ ο Σταύρος Σχίζας συμμετείχε για πρώτη φορά μέσα στην εβδομάδα στο κανονικό πρόγραμμα, χωρίς να είναι στο 100%, λόγω της απουσίας του από τις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών. Ο Κώστας Φλεβαράκης θα έχει και τους τρεις παίκτες στη Ρόδο, καθώς συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή που πέταξε για το «σμαραγδένιο νησί» και η συμμετοχή τους θα κριθεί πριν το τζάμπολ.

Άρης - Ιωνικός

Στις 15:45 το Σάββατο (26/10) παίρνουν θέση στο τζάμπολ ο Ιωνικός Νίκαιας και η Λάρισα, στο κλειστό «Σοφία Μπεφόν» του Παλαιού Φαλήρου. Δύο ομάδες που πέρυσι αγωνίζονταν στην Α2, θα λύσουν τις... διαφορές τους, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες, τις πρώτες τους σε 4 αγωνιστικές, απέναντι σε ΠΑΟΚ και Άρη. Απέναντι στον Άρη έχει πανηγυρίσει η Λάρισα τη μοναδική νίκη της στην Α1, ενώ την περασμένη αγωνιστική γνώρισε εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή. Ο αγώνας αναμένεται αμφίρροπος, καθώς οι Θεσσαλοί ταξίδεψαν στην Αθήνα αποφασισμένοι να «χτυπήσουν» το ματς απέναντι στους Πειραιώτες, στην προσπάθειά τους για παραμονή στην Basket League.

Η «αυλαία» της 5ης αγωνιστικής «πέφτει» την Κυριακή (27/10) με τον αγώνα Ρέθυμνο-ΑΕΚ στις 16:15. Η Ένωση είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, έστω και χωρίς τον Μάρκους Σλότερ, ο οποίος δεν θα ταξιδέψει στην Κρήτη για προληπτικούς λόγους, καθώς ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό αριστερού γαστροκνημίου, τραυματισμό που αποκόμισε στην ήττα της ΑΕΚ στην Ιερουσαλήμ από τη Χάποελ. Οι Κρήτες είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές στην Α1 και απέναντι στην ΑΕΚ θέλουν να έχουν μία αξιοπρεπή εμφάνιση, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι δεδομένη.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου

  • Ήφαιστος Λήμνου-Προμηθέας Πάτρας (15:45) 
  • Κολοσσός Ρ.-ΠΑΟΚ (15:45) 
  • Ιωνικός Νίκαιας-Λάρισα (15:45) 
  • Ηρακλής-Πανιώνιος (15:45) 
  • Περιστέρι-Λαύριο (17:45) 
  • Παναθηναϊκός-Άρης (19:00) 

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου

  • Ρέθυμνο-ΑΕΚ (16:15)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ