Κοινωνία

25 Οκτωβρίου 2019 22:01

Η εξαφάνιση που έγινε… δολοφονία!

Διάβασέ μου το...

Λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνισης δολοφονίας του 92χρονου Μιχάλη Σαρικλή. Ο άτυχος άντρας είχε δολοφονηθεί από τον κουμπάρο του.

Η εξαφάνιση που έγινε… δολοφονία!
-

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο δράστης της δολοφονίας του 92χρονου Μιχάλη Σαρικλή, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 9 Νοεμβρίου 2016.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει πως για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 74χρονου ημεδαπού για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα Δικαστικής Αρχής σήμερα και κρατείται σε αστυνομική υπηρεσία.

Ο 74χρονος δράστης ήταν φίλος και κουμπάρος του θύματος.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, την 26-11-2016 δηλώθηκε εξαφάνιση του 92χρονου, ο οποίος διέμενε στη Σάμο, από συγγενικό του πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας του Νομού Ευβοίας.

Άμεσα εκδηλώθηκαν ενέργειες για την αναζήτηση του ηλικιωμένου και τη συλλογή στοιχείων που αφορούσαν τα πραγματικά περιστατικά της εξαφάνισης.

Από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης εγκληματικής ενέργειας, με βασικό ύποπτο τον 74χρονο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης τη υπόθεσης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου προσήγαν τον 74χρονο χθες (24-10-2019) σε αστυνομικό κατάστημα, όπου εξεταζόμενος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ακολούθως, ο δράστης υπέδειξε σημείο σε απόκρημνη περιοχή στη Σάμο, όπου βρέθηκαν ανθρώπινα οστά, τα οποία θα αποσταλούν σε Ιατροδικαστική Υπηρεσία, σύμφωνα με το Samos24.gr.

Να σημειωθεί πως την υπόθεση είχε διερευνήσει στο παρελθόν και η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», στην οποία ο δράστης είχε μιλήσει ως μάρτυρας.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.