Πολιτική

26 Οκτωβρίου 2019 14:42

Μέτα: οφείλουμε ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Μηνύματα προς την Αθήνα στέλνει ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας, ενώ μαίνεται ο σάλος για την “πόρτα” της ΕΕ σε Σκόπια και Τίρανα.

Μέτα: οφείλουμε ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα
-

?Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, δέχθηκε την νέα επικεφαλής της πρεσβείας Ελλάδος στην Αλβανία, Σοφία Φιλιππίδου, η οποία του επέδωσε διαπιστευτήρια.

Ευχόμενος το «καλώς ορίσατε» και επιτυχίες στο καθήκον της, ο κ. Μέτα διαβεβαίωσε την διπλωμάτη για στενή συνεργασία προς το κοινό στόχο, την περαιτέρω και σε όλους τους τομείς σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας επεσήμανε την μεγάλη σημασία των διμερών σχέσεων, για το κοινό μέλλον, αλλά και το ευρωπαϊκό μέλλον ολόκληρης της περιοχής.

Ιλίρ Μέτα - Σοφία Φιλιππίδου

Με την Ελλάδα έχουμε πολλά που μας ενώνουν, γι' αυτό δεν πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες για την προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας και την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων και της καλής γειτονίας, τόνισε ο Ιλίρ Μέτα.

Εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη απέναντι στην Ελλάδα για τη συνεχή της υποστήριξη προς την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας διαβεβαίωσε την επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στην Αλβανία ό,τι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση παραμένει ο σημαντικότερος στρατηγικός στόχος για την Αλβανία.

Πηγή: Himara.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ