Πολιτική

26 Οκτωβρίου 2019 22:17 Τελευταία ενημέρωση : 27 Οκτωβρίου 2019 14:39

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πυροβολούσε τις βάρκες των προσφύγων

Διάβασέ μου το...

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Γερμανό ομόλογό του. Σκληρή απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα πυροβολούσε τις βάρκες των προσφύγων
-

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, στην Άγκυρα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο προσφυγικό και δήλωσε πως η Ελλάδα έστελνε με τη βία τους τραυματισμένους πρόσφυγες στην Τουρκία.

“Η Ελλάδα πυροβολούσε τις βάρκες των προσφύγων, τις βύθιζε στο Αιγαίο και τους έστελνε με τη βία, τραυματισμένους, πίσω στην Τουρκία” ανέφερε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ακόμη ότι η Τουρκία δεν θεωρεί ρεαλιστική τη γερμανική πρόταση να δημιουργηθεί μια διεθνής «ασφαλής ζώνη» στη βορειοανατολική Συρία.

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γερμανό ομόλογό του δήλωσε, επίσης, πως η Τουρκία δεν θα ανεχθεί οποιεσδήποτε παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στη βορειοανατολική Συρία και θα ερευνήσει οποιεσδήποτε κατηγορίες ότι τέτοιες παραβιάσεις έλαβαν χώρα.

«Θα ερευνήσουμε μέχρι τέλους ακόμη και τη μικρότερη παραβίαση (ανθρώπινων δικαιωμάτων) και καταγγελία. Δεν θα ανεχθούμε ούτε τη μικρότερη από τις παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Σκληρή απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου 

Άμεση ήταν η απάντηση του  ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών κάνοντας λόγο για «ανυπόστατους ισχυρισμούς», αναφορικά με τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών 

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.  Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές. 

Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού.  Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ