Κόσμος

29 Οκτωβρίου 2019 14:17 Τελευταία ενημέρωση : 29 Οκτωβρίου 2019 19:45

Brexit: “κλειδώνουν” οι πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου

Διάβασέ μου το...

Στο βρετανικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο-"by pass" του Τζόνσον. Ποια στάση θα κρατήσει ο Κόρμπιν.

Brexit: “κλειδώνουν” οι πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου
-

Για τρίτη φορά ο Μπόρις Τζόνσον δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη στήριξη από την Βουλή των Κοινοτήτων ώστε να οδηγηθεί το Ηνωμένο Βασίλειο σε πρόωρες εκλογές.

Παρ’ όλα αυτά σήμερα το θέμα επανέρχεται προς συζήτηση στο βρετανικό κοινοβούλιο, μέσα από ένα σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται να καταθέσει ο Τζόνσον και για να "περάσει" χρειάζεται απλή πλειοψηφία.

Βέβαια αυτή είναι μια διαδικασία πολύ πιο χρονοβόρα, καθώς θα πρέπει να συζητηθούν όλες οι τροπολογίες του, ενώ θα πρέπει να περάσει και από την Βουλή των Λόρδων για γίνει τελικά νόμος του Κράτους.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Λονδίνο, Ισαάκ Καριπίδης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι θα στηρίξει το νομοσχέδιο του Τζόνσον για πρόωρες εκλογές που είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί απόψε στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν τόσο οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες όσο και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας ( SNP). Έτσι οι πρόωρες εκλογές εδώ στην Βρετανία, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθούν στις 12 Δεκεμβρίου.

Όπως και να έχει, πάντως ,το ενδεχόμενο το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει ατάκτως από την ΕΕ μέχρι το τέλος του μήνα πλέον δεν υφίσταται, παρά τα όσα διατυμπάνιζε τις τελευταίες εβδομάδες ο Μπόρις Τζόνσον.