Κοινωνία

29 Οκτωβρίου 2019 16:35 Τελευταία ενημέρωση : 29 Οκτωβρίου 2019 21:20

Χαϊδάρι: ποιος είναι ο επιχειρηματίας που “γάζωσαν” με καλάσνικοφ

Διάβασέ μου το...

Υπέκυψε στα τραύματά του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή. Εμπλοκή αστυνομικών στο περιστατικό. Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Χαϊδάρι: ποιος είναι ο επιχειρηματίας που “γάζωσαν” με καλάσνικοφ
-

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 18:05 ο επιχειρηματίας που έπεσε το πρωί θύμα μαφιόζικης επίθεσης στο Χαϊδάρι, όπου άγνωστοι “γάζωσαν” με καλάσνικοφ το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινεΟ 49χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Η Αστυνομία αποδίδει την επίθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Το θύμα ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής καφέ, που είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης τον Μάιο του 2016.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολούνται με την υπόθεση, ερευνούν τις δραστηριότητες και τις σχέσεις του γενικότερα, προκειμένου να καταλήξουν στο κίνητρο της επίθεσης.

Χαίδάρι - πυροβολισμοί

Από το σημείο οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ. Παρόντες στο σημείο ήταν και δύο αστυνομικοί, που ήταν εκτός υπηρεσίας και ακολουθούσαν το όχημα του θύματος με δύο μοτοσικλέτες. Εξεταζόμενοι από συναδέλφους τους, του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, κατέθεσαν ότι βρέθηκαν τυχαία στο σημείο και ότι πυροβόλησαν τέσσερις φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Ωστόσο, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο οι δύο αστυνομικοί να εργάζονταν παράνομα ως φρουροί του επιχειρηματία.

Οι κάλυκες από το καλάσνικοφ των δραστών και από εννιάρι πιστόλι που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης, μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών για βαλλιστική εξέταση. 

Την ίδια ώρα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη".

Χαίδάρι - πυροβολισμοί

Του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου

Πανικός επικράτησε λίγο μετά τις 11:00 στη Λεωφόρο Αθηνών, στο ύψος της Σατωβριάνδου, στο Χαϊδάρι, όταν ακούστηκε “βροχή” από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άνδρες, που επέβαιναν σε μηχανή, φορώντας κράνη, άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ εναντίον του 49χρονου επιχειρηματία, την ώρα που κινείτο με το αυτοκίνητό του επί της Λεωφόρου Αθηνών.

Χαίδάρι - πυροβολισμοί

Τον άνδρα έβγαλαν από το όχημα, μέσα σε μία λίμνη αίματος, δύο περαστικοί. Διακομίστηκε εσπευσμένα στο Αττικό Νοσοκομείο και οδηγήθηκε αμέσως στο χειρουργείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ