Κοινωνία

30 Οκτωβρίου 2019 16:00 Τελευταία ενημέρωση : 30 Οκτωβρίου 2019 21:22

Πύρινα οδοφράγματα και χημικά στην ΑΣΟΕΕ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Έκλεισε η Πατησίων. Ταμπουρώθηκαν στο πανεπιστημιακό ίδρυμα οι κουκουλοφόροι.

Πύρινα οδοφράγματα και χημικά στην ΑΣΟΕΕ (εικόνες)
-

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), στην οδό Πατησίων.

Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους στήνοντας πύρινα οδοφράγματα στην Πατησίων και στην συνέχεια μπήκαν μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ προκάλεσαν και φθορές στα τζάμια καταστημάτων.

Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ που δέχτηκαν αντικείμενα και απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, απωθώντας τους νεαρούς πίσω στο πανεπιστημιακό ίδρυμα απ’ όπου ανά χρονικές στιγμής βγαίνουν ξανά.

Η κυκλοφορία στην Πατησίων αρχικά διεκόπη εντελώς, γεγονός που προκάλεσε κομφούζιο στους γύρω δρόμους.   

Επεισόδια - ΑΣΟΕΕ

Στο σημείο εκτός από διμοιρίες των ΜΑΤ, έσπευσαν και οχήματα της Πυροσβεστικής. 

Σε ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη για τα επεισόδια, υπογράφοντες ως «Αναρχικοί/ες». Όπως αναφέρουν τα επεισόδια σημειώθηκαν ως συμπαράσταση για τις ταραχές  στην Χιλή.

«Σήμερα 30 Οκτωβρίου στη 13:00, στο πλαίσιο της διεθνούς εβδομάδας δράσεων αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Χιλής, σπάσαμε τις προσόψεις καταστημάτων…», αναφέρουν στο κείμενό τους και προσθέτουν: «κόψαμε την κυκλοφορία με αναμμένους κάδους στα δύο ρεύματα της Πατησίων -γεμίζοντας τον δρόμο με εκατοντάδες τρικάκια- επιδιώκοντας την σύγκρουση με τους μπάτσους. Η συμπλοκή με τα κρατικά σκουπίδια κράτησε για αρκετή ώρα κατά την οποία έκαναν την εμφάνιση τους ματ και κάποιοι ταχύτατοι στο τρέξιμο διάδες. Το ροζ είναι από τα αγαπημένα μας χρώματα. Ελπίζουμε να αρέσει εξίσου και στους ματατζήδες μιας που θα αναγκαστούν να γυρίσουν στη γαδά με ροζ στολή».

Επεισόδια - ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια - ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια - ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια - ΑΣΟΕΕ

ΓΑΔΑ: "αναγκαστική" η χρήση δακρυγόνων, μετά την επίθεση στους αστυνομικούς

Σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αναφέρεται ότι «περί ώρα 13.00 σήμερα ομάδα 40 περίπου ατόμων εξήλθε από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη και έβαλαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων, τόσο από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου όσο και από την πλευρά της οδού Δεριγνύ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και φθορές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ατόμων, τα οποία επανέκαμψαν στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής». 

Επεισόδια - ΑΣΟΕΕ

Επεισόδια - ΑΣΟΕΕ