Οικονομία

30 Οκτωβρίου 2019 22:34

Νωρίτερα και αυξημένο φέτος το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Διάβασέ μου το...

Περισσότεροι θα είναι οι δικαιούχοι, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν τα χρήματα λίγες ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης.

Νωρίτερα και αυξημένο φέτος το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης
-

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Κακοκαιρία προ των πυλών και η “βουτιά” που ετοιμάζεται να κάνει ο υδράργυρος άνοιξε τις στρόφιγγες του πετρελαίου θέρμανσης. Φέτος θα δοθεί νωρίτερα και το επίδομα στους δικαιούχους, που μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους πριν ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης.

Η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης θα ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις αλλαγές που έχει προωθήσει το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους έως τις 31 Δεκεμβρίου. Μετά την κατάθεση της αίτησης, σε λίγες ημέρες θα πιστώνονται και οι λογαριασμοί τους.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, έρχεται και αύξηση του επιδόματος, ανά ζώνη στις ορεινές περιοχές.

  • ΖΩΝΗ Α: Αύξηση έως 120 ευρώ ή 52%
  • ΖΩΝΗ Β: Αύξηση έως 60 ευρώ ή 31%
  • ΖΩΝΗ Γ: Αύξηση έως 36 ευρώ ή 30%
  • ΖΩΝΗ Δ: Αύξηση έως 38 ευρώ ή 51%

Κύκλοι του Υπουργείου οικονομικών εκτιμούν πως φέτος περισσότεροι θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης αφού, πλέον με τις αλλαγές, οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου για να επιδοτηθούν.

Για παράδειγμα, κάτοικος της Δ΄ Ζώνης που ελάμβανε πέρυσι επίδομα έως 64 ευρώ, έπρεπε να προμηθευτεί 400 λίτρα πετρέλαιο, που κόστιζαν 400 ευρώ. Φέτος, θα λάβει και πάλι επίδομα έως 64 ευρώ, αγοράζοντας όμως 125 λίτρα πετρελαίου έναντι 128 ευρώ.

Πάντως αρκετοί, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα, στρέφονται και σε εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης για να ζεστάνουν τα σπίτια τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ